Tekniikka ja Talous: Mäntyluodon telakka menetti oljenkortensa

Technipin Mäntyluodon telakka on hävinnyt BP:n 1,27 miljardin öljynporauslauttatilauksen korealaiselle Samsung Heavy Industriesille. Asiasta kertoo Tekniikka ja Talous.

Takaisku on jo toinen, kun odotettu Anadarkon lauttatilaus ei tullut Poriin. Tällä hetkellä Technip Offshore Finlandin ainoat työt ovat merituulipuiston rakenteet.


Kommentit (17)

  • Nimetön

    ”Toimihenkilöitä tarvitaan kaksi kertaa ennemmän kuin työntekijöitä”Ei tarvita.Tarvitaan kolmea työntekijää kohden kaksi toimihenkilöö.

  • Nimetön

    ”Toinen vaihtoehto on käyttää Ranskan mallia, tehdään halpa tarjous ja jätetään kertomatta että projekti tuleekin kestämään puolet kauemmin kuin aluksi luvattiin.”

    Ranskan mallilla Turusta siirrettiin STX:n jättiristeilijä business Ranskaan, Ranskan valtion tuella. Nyt STX on konkurssissa ja Ranskan valtio ja Ranskan puolustusministeriön telakkakonserni DCNS yrittävät ostaa telakkaa itselleen. Ei tule kannattamaan. Ainoa joka voi pelastaa tilanteen, on alan huippuyritys jolla on aito mielenkiinto ja taloudelliset mahdollisuudet tehdä businesstä tuolla sektorilla. Näillä näkymillä ei tälläistä ole kun markkinoita ei ole eikä tule pitkään aikaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös