Tarkoitus vai vahinko – Porin persuilmoituksessa Hitler-symboliikkaa

Tarkoitus vai vahinko – Porin persuilmoituksessa Hitler-symboliikkaa

Perussuomalaiset julkaisi ilmoituksen perjantain Satakunnan Kansassa.

Ville HammarbergPori

Porin perussuomalaiset kuohuttavat sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat löytäneet Porin perussuomalaisten julkaisemasta ilmoituksesta natsisymboliikkaa.

Porin perussuomalaiset nimittäin ilmoittavat jakavansa kuntavaalikampanjassaan Porin Eetunaukiolla 88 ämpäriä.

Saksassa poliittisia rikoksia, vihapuheita ja rasistisia tai sellaiseksi epäiltyjä tekoja tutkiva keskusrikospoliisin yhteydessä toimiva valtiollinen suojelupoliisi Staatsschutz on laittanut numeron 88 merkille äärioikeistolaisten symbolina. Kahdeksan merkitsee H-kirjainta ja luku 88 tarkoittaa tupla H:ta, mikä viittaa kiellettyyn Heil Hitler -tervehdykseen.

Porin perussuomalaisten puheenjohtaja Ismo Läntinen ei ole moisesta symboliikasta koskaan kuulutkaan.

– Tämä on nyt silkkaa sattumaa. Jaamme 88 ämpäriä sen takia, että voimme Porissa asettaa 88 ehdokasta eli 1,5 kertaa valtuutettujen määrän, joka on 59, sanoo Läntinen.

Porin perussuomalaiset on aiemmin kohauttanut vaatimalle kaupunkiin yhtä kaupunginjohtajaa iskulauseella ”yksi kaupunki, yksi johtaja”. Jotkut arvelivat sen viittaavan natsi-iskulauseeseen Ein Volk, ein Führer.


Kommentit (99)

  • Mika Niikko

    Ja sitten vielä ihmetellää jos presidentti Trump puhuu valehtelevasta mediasta vaikka omassa maassamme on sama ongelma; mediarappio..

  • Nimetön

    On epäreilua mollata yksinomaan persuja takinkäännöistä ja äänestäjien pettämisestä…kepu on tehnyt aivan samoin, muttei kepuille kukaan kettuile.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös