Tangofinaalin ainoaa satakuntalaista ei vielä jännitä – "Kilpailuasetelma on jäänyt taka-alalle"

Mieskilpailijat ovat hyvin tasaväkisiä, toteaa huittislainen finalisti Petri Kiiski.

Kari Mankonen / Arkisto
Tangofinaalin ainoaa satakuntalaista ei vielä jännitä – "Kilpailuasetelma on jäänyt taka-alalle"

Huittisista kotoisin oleva Petri Kiiski lauloi itsensä finaaliin 9. kesäkuuta Hiljainen kylätie -kappaleella. Tangokuninkuudesta hänen kanssaan kisaa torstaina viisi muuta laulajaa.

Meri SuominenSeinäjoki

Tangomarkkinoiden torstainen finaali lähestyy kovaa vauhtia. Kesäkuussa itsensä tangofinaaliin laulanut huittislainen Petri Kiiski vastaa puhelimeensa Seinäjoella, jonne hän saapui tiistaina aamulla.

–Odotan finaalia ihan loistavin mielin. Fiilis on korkealla, ja kaikenlaista ohjelmaa onkin jo täällä ollut, hän kertoo.

Tuleva koitos ei ole jännittänyt ainakaan vielä, mutta torstaina lavalla tilanne on varmasti eri, Kiiski arvelee.

Satakuntalaiset ovat osoittaneet kannustusta edustajalleen niin sosiaalisessa mediassa kuin kasvotusten.

–Eritoten kotiseudun porukat ovat olleet hyvin tässä mukana, Kiiski kertoo.

Tangomarkkinoiden miesfinalistit ovat hänen mielestään hyvin tasaväkisiä keskenään. Kilpailu kärkipaikoista tulee olemaan tiukka, mutta hyvässä hengessä.

–Kilpailuasetelma on jäänyt taka-alalle ajatuksissa, eikä se näy meidän kilpailijoiden kesken millään tavalla. Yritämme vain pitää hauskaa yhdessä, ja saada aikaan hienon konsertin ja juhlan.

Omaksi vahvuudekseen Kiiski mainitsee äänensä sopivuuden musiikkityyliin.

–Kyllä se on se soundi- ja tulkintapuoli varsinkin finaalin ensimmäisellä kierroksella.

Tangofinalistit saivat ehdottaa ensimmäiselle kierrokselle kolmea vaihtoehtoa, joista tuomaristo lopulta valitsi esitettävän kappaleen. Omaa tangoansa Kiiski ei vielä voi tässä vaiheessa paljastaa.

Mahdollista tangokuninkuutta hän ei vielä erityisemmin ole ajatellut.

–Nyt katsotaan vielä päivä kerrallaan. Sen jälkeen mennään sen mukaan, mitä tapahtuu, hän naurahtaa.

Seinäjoen tangomarkkinoita vietetään 11.–15. heinäkuuta. Tangokuninkaan kruunusta kilpaillaan torstaina 12. heinäkuuta. Tangokuningatar valitaan lauantaina 14. heinäkuuta.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio