Talouselämä: Pori on Suomen 6. paras kaupunki asuntosijoittajalle

Annika Kangasmaa/Arkisto
Talouselämä: Pori on Suomen 6. paras kaupunki asuntosijoittajalle

Asunnon ostaminen Porista on maan kuudenneksi tuottoisinta.

Milla Nurmi

Pori on Suomen kuudenneksi tuottavin kaupunki asuntosijoittajalle, kertoo Talouselämä.

Suomen Vuokranantajien Pellervon taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen kärkeen nousi Vaasa. Toiseksi kannattavinta asuntoon olisi sijoittaa Jyväskylässä, kolmanneksi Kokkolassa.

Länsirannikon hallitsemassa tutkimuksessa tarkasteltiin niin asuntojen vuokratuottoa ja arvonnousua kuin kaupungin väestönkasvua sekä asuntokuntien lukumäärää. Lisäksi otettiin huomioon kotitalouksien käytettävissä olevat tulot, yli 18-vuotiaiden opiskelijoiden osuus, asuntojen hintataso suhteessa Helsinkiin, hintojen vaihtelu, tulotaso suhteessa Helsinkiin ja asumismenojen osuus nettotuloista.

Vertailussa tuli esille, että kaupunkikohtaisilla erityispiirteillä on suuri vaikutus tuottoon, joka sijoitusasunnosta saadaan.

–Vuokratuotto on parempi matalan hintatason kaupungeissa, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva toteaa tiedotteessa.

Karhukaupungin edelle listauksessa kirivät vielä Kuopio ja Helsinki.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Eli halvalla saa ostaa kämpät ja kalliilla vuokralla vetää fyffet liiviin, näin tekee pääkaupunkilaiset. Eli onko se hyve vai nolo olla listan kärkipäässä?

  • Nimetön

    Joo-joo. Menkää nyt kaikki suurella joukolla jonnekin lassilaan tai laviaan ja ostakaa sieltä sijoitusasuntoja. Varma ja hyvä vuokratuotto suhteessa sijoitettuun pääomaanne. Ehkä se arvokin nousee kun noin kerran sanotaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio