Tällainen on Porin titaanidioksiditehdas – satoja työpaikkoja

Tomi Glad
Tällainen on Porin titaanidioksiditehdas – satoja työpaikkoja
Satakunnan Kansa

Porin Kaanaaseen perustettu valtionyhtiö Vuorikemia Oy aloitti vuonna 1957 titaanidioksidin tuotannon. Titaanidioksidia käytetään muun muassa maali- ja kosmetiikkateollisuudessa sekä painomusteiden valmistuksessa. Tehdas muutti myöhemmin nimensä Kemira Pigmentsiksi.

Vuonna 2008 tehdas muodosti yhteisyrityksen amerikkalaisen Rockwood Holdingsin kanssa, ja samalla se liitettiin osaksi Rockwoodin omistamaa saksalaista Sachtleben Chemietä. Konsernilla oli Porin lisäksi tuotantolaitokset Saksan Duisburgissa ja Krefeldissä.

Vuonna 2014 tehdas siirtyi Huntsman Pigments and Additives -yhtiön omistukseen

Yhtiö on vuosien varrella vähentänyt voimakkaasti työntekijöitään ja sen palveluksessa on nykyään noin 430. Luku nousee 600:aan, jos mukaan lasketaan tehtaan alueella energian, vartioinnin ja sisäisen kuljetuksen parissa työskentelevät.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Yhä palaa

    Ei mennyt evakuointi ihan putkeen…Porukka marssii töihin ilmiliekissä olevaan rakennukseen. Kukaan ei estä ja kerro palosta. Eikö ollut paikalla ketään jolle asia olisi kuulunut?

  • Jaa..

    Tuskin tuota enää amerikkalaisomistajat viitsii korjata. Rakentavat mieluummin uuden, nykyaikaisen kiinaan, meksikoon, indonesiaan tai nyt Trunpin investointituilla, ihan kotimaahansa.. Lähti sitten nekin tuottavat työpaikat taantuvasta porista, onnea porista asunnon ostaneille 🙂

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio