Tyyni kyntäjä: Takapää persuilla ja etupää UV:lla

Kaisa Ylhäinen
Tyyni kyntäjä: Takapää persuilla ja etupää UV:lla

Hongon Vihuri ei ole vielä nähnyt hillotolppaa.

Ville Hammarberg

Seppo Alahongon perussuomalaisille lahjoittama suomenhevonen Hongon Vihuri on joutunut kovaan identiteettikriisiin.

Kokemäkeläisellä valmennustallilla asuvan Hongon Vihurin mietteitä seurannut ravivalmentaja Kauko Ketola kertoo, ettei hevonen ole sanonut kantaansa kuuluuko se vanhaan puolueeseen vai onko sitten uuden vaihtoehdon hevosia. Timo Soinista hevonen joka tapauksessa tykkää.

Ravivoittorahoista ei ole kuitenkaan vielä riidaksi asti, sillä Hongon Vihuri ei ole vielä ajanut yhtäkään starttia.

–Lähtöjä tulee vasta tulevaisuudessa, sillä Hongon Vihuri on vasta nelivuotias, kertoo Ketola.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajalla Laura Huhtasaarella on hevoseen kanta valmiina.

–Haluan tehdä hevosen kannalta parhaan ratkaisun. Meidän puolue on eläinten puolella. Aina olen pitänyt eläinten puolta, onhan minulla itsellänikin koiria, sanoo Huhtasaari.

KokoomuksenJuha Vasamasta tulee Tikkakosken mannekiini. Hän on lähdössä riemuisalla miellä Tikkakoskelle kertausharjoituksiin. Onneksi on sentään kesä, ettei tarvitse palella kuusimetsässä krokotiilinvittu päässä (ilmaisu ei ole tarkoitettu härskiksi, vaan on nykyistä armeijakieltä ja tarkoittaa intin vihreää karvalakkia).

Kertausharjoituksista lienee tulossa lisää rautaa kauluksiin. Vaalitappion jälkeinen paluu noususuhdanteeseen on myös se, että Satakunnan kokoomus ehdottaa Vasamaa maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi.

Timo Koivusalo ei ainoastaan ohjaile elokuvia Tapio Rautavaarasta tai Sibeliuksen Jannesta. Hän tietää myös musiikista.

Hän on radion Poppikoulu-ohjelmassa päihittänyt niin Jussi Raittisen kuin Egotrippi-yhtyeen Knipi Stienrncreutzinkin.

Porin ex-ympäristöjohtaja, nykyinen erityisasiantuntija Matti Lankiniemi ei luulotteluista huolimatta aio sovitella itselleen eläkeläistyyppisiä Reino-tohveleita, vaan mittailee kesäkuumia katuja edelleen Camel Bootseissa. Hän on tehnyt kaupungin kanssa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen, ja eläkkeelle on aikaa vielä runsas neljä vuotta.

Mies, joka kulkee omia polkujaan, piipahti Honda 1100 XX -rautaratsullaan Man-saarella katsomassa tuota maailman kovinta TT-kisaa. Lankiniemi oli myös kaasutellut (kilpailun ulkopuolella luonnollisesti) itsekin saman kisaradan.

Satakuntaliitto on yhdessä kansanedustaja Jari Myllykosken, Satafood ry:n ja Pyhäjärvi-instituutin kanssa ideoinut Satakunnan elintarvikealaa ja -toimijoita esittelevää tapahtumakokonaisuutta eduskuntaan.

”Sikses parasta” -tilaisuudessa kansanedustajat saisivat maistella satakuntalaisia elintarvikkeita ja kuulla lisätietoja elintarvikemaakunnasta. "Mylläri" on hommaamassa tilaisuuteen myös nahkiaisia.

Olutta ja viiniäkin on tarjolla "max. 2 kaatoa/hlö" eli kansanedustaja saa kaatua kaksi kertaa ennen kuin tarjoilu lopetetaan.

Jussi Halla-aho sai puoluekokouksessa 949 ääntä ja Sampo Terho 629 ääntä. mutta miten kävi Harjavallan perussuomalaisten puheenjohtajalle ja Suomen Sisun (ei se pastillitehdas) varapuheenjohtajalle Riku Nevanpäälle, joka oli myös ehdolla? Hän sai 8 ääntä.

Satakunnan sote-aineistosta löytyy paljon mielenkiintoista pureskeltavaa koko kesäksi. Se paljastaa myös, missä kunnassa on eniten psykiatrisia potilaita.

Pomarkku on asiassa ylivertainen, sillä siellä psykiatrisen laitoshoidon hoitopäivien määrä tuhatta asukasta kohden on yli kuusinkertainen Merikarviaan verrattuna.

Satakunnassa mennään hoitopäivissä seuraavanlaisessa järjestyksessä: Merikarvia (71,9), Eurajoki (87,7), Jämijärvi (87,8), Säkylä (107,1), Siikainen (131), Honkajoki (138,3), Huittinen (144,5), Karvia (147,1), Kokemäki (167,4), Rauma (168,8), Ulvila (171), Kankaanpää (183,6), Nakkila (198,4), Eura (218,3), Pori (239,3), Harjavalta (322,6) ja Pomarkku (456,3).

Tulevan Suomi-Areenan ohjelma on loppumaton runsauden sarvi yhteiskunnallisesta keskustelusta kiinnostuneille. Jo ensimmäisenä päivänä on tarjolla todellinen herkku, kun Mikael Jungnerin juontamana käydään Suuri pahekeskustelu – ovatko paheet vain pahasta?

Ei tuossa sinänsä merkillistä, mutta keskustelun järjestäjä on Philip Morris Finland Oy eli tupakkateollisuus.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Olisi toivonut Hammarbergin pureutuvan syvemmin satakuntalaisten persujen ongelmaan. Piirin puheenjohtaja ja sihteeri liputtivat ennen puoluekokousta Terhoa ja nyt on koko piiri sekaannuksen vallassa. Honkajoen Laitila on ensimmäinen satakuntalainen pomo-persu, joka uskaltaa ottaa kantaa Satakunnassa. Hänen tämänpäiväinen yleisönosastokirjoituksensa Satakunnan Kansassa pitäisi kaikkien persujen nyt lukea. Ajatuksella.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio