Tähtijutut edustavat Satakunnan Kansan parhaimmistoa – tilaajana et jää paitsi yhdestäkään uutistapahtumasta

Tilaajille aukeavat tähtijutut ovat usein Satakunnan Kansan verkkosivujen luetuimpia. Tilausta voi kokeilla kahden viikon tutustumisjaksolla.

Veera Korhonen
Tähtijutut edustavat Satakunnan Kansan parhaimmistoa – tilaajana et jää paitsi yhdestäkään uutistapahtumasta

Tähtijutut ovat erityisesti Satakunnan Kansan tilaajille luotua sisältöä.

Yhä useampi on valmis maksamaan journalismista verkossa. Edellisvuonna 14 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä suomalaisista maksoi verkkouutisista, mutta vuonna 2017 osuus nousi 18 prosenttiin. Myös entistä useampi heistä, jotka eivät tällä hetkellä maksa verkkouutisista, uskovat maksavansa niistä seuraavien 12 kuukauden aikana.

Kasvavakysyntä näkyy myös Satakunnan Kansassa. Tarjoamme lukijoillemme laadukasta ja luotettavaa journalismia paitsi perinteisten verkkouutisten muodossa, myös maksullisina tähtijuttuina. Monet tähtijutut ovatkin Satakunnan Kansan verkkosivujen luetuimpia juttuja, joiden pariin yhä useampi lukija löytää.

Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi, mitä ovat Satakunnan Kansan tähtijutut?

–Tähtijutut ovat sellaista sisältöä, mitä ei muualta voi saada. Aihepiiri on laaja. Tähtijuttuina voimme julkaista esimerkiksi oikeudenkäyntiuutisia, kiinnostavia henkilöhaastatteluja tai Ässien otteluanalyyseja. Haluamme palvella tähtijutuilla erityisesti tilaajiamme, eikä niitä ole mahdollista lukea ilman kirjautumista verkosta.

Kuinka usein tähtijuttuja julkaistaan?

–Tähtijuttuja julkaistaan päivittäin useita. Määrää on tarkoitus kasvattaa koko ajan.

Kuka tähtijuttuja voi lukea?

–Satakunnan Kansan tilaajat. Ne lukijat, joilla ei ole vielä tilausta, voivat tehdä ilmaisen kahden viikon koetilauksen.

Mistä tunnistan tähtijutut?

–Tähtijutun tunnistaa verkossa tähtisymbolista ja tilaajalle-tekstistä. Sanomalehdessä erillistä symbolia ei käytetä.

Miksi tähtijuttujen lukeminen vaatii verkossa kirjautumisen?

–Haluamme palvella erityisen hyvin juuri tilaajiamme. Haluamme, että tilaajamme saavat sisältöä, jota muualta ei saa. Maksava asiakas ansaitsee erikoiskohtelun. Journalismin tekeminen maksaa, eikä se olisi mahdollista ilman tilaajiamme. Emme myöskään lähetä Satakunnan Kansan painettua versiota ilmaiseksi jokaiseen talouteen, miksi tarjoaisimme parhaat sisältömme kaikille ilmaiseksi.

Painetun lehden lisäksi Satakunnan Kansa julkaisee jatkuvasti sisältöä verkossa ja uutissovelluksessa. Tilaan jo lehteä. Mitä lisää minulle on tarjolla verkossa tai sovelluksessa? Miksi kannattaa lukea niitäkin?

–Jokainen valitsee tietysti oman tapansa lukea Satakunnan Kansaa. Verkossa ja Satakunnan Kansan sovelluksessa uutiset päivittyvät jatkuvasti. Moni haluaa pysyä koko ajan tasalla ja tähän Satakunnan Kansan verkko tai sovellus on hyvä keino. Pystymme julkaisemaan myös enemmän uutisia, kuvia ja erikoissisältöä verkossa, kun lehden reunat eivät tule vastaan.

–Uutisten yhteydessä käydään myös vilkasta keskustelua. Suosittuihin artikkeleihin kertyy kymmeniä lukijoiden kommentteja. Lähitulevaisuudessa teemme tapahtumista myös suoria netti-tv-lähetyksiä. Satakunnan Kansan paperilehden näköislehtiä voi selata netissä vuosienkin takaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Veera Korhonen

Satakunnan Kansan myyntipäällikkö Katja Hakala, tilaan jo Satakunnan Kansaa. Joudunko maksamaan lisää tähtijuttujen lukemisesta?

–Tähtijuttujen lukemisesta ei tarvitse maksaa lisää. Tähtijutut kuuluvat tilaukseesi, kuten kaikki muukin Satakunnan Kansan verkkosivujen ja uutissovelluksen sisältö.

Onko tilaajille jotain muita etuja?

–Vain tilaajat pääsevät lukemaan kaiken sisällön Satakunnan Kansan verkkosivuilla. Lisäksi uutissovellus on vain tilaajien käytössä. Jatkuvat tilaajat eli kanta-asiakkaat saavat myös kuukausittain vaihtuvia kanta-asiakkaan etuja. Edut löytyvät painetusta lehdestä, verkkosivuilta osoitteesta satakunnankansa.fi/kanta-asiakas ja uutissovelluksesta. Myös kanta-asiakaskorttisi löytyy uutissovelluksesta, siinä kortti on aina kätevästi mukana.

Onko sovelluksessa jotain sellaista, mitä ei ole Satakunnankansa.fissä?

–Sovellus on nopea ja helppo käyttää sekä kulkee aina mukana älypuhelimella tai tabletilla. Halutessasi saat sovelluksen kautta push-viestejä eli ilmoituksia tärkeimmistä uutisista heti, kun ne tapahtuvat. Sovelluksen kautta myös palautteen antaminen ja uutisvinkkien lähettäminen onnistuvat helposti.

–Jatkuvana tilaajana sovelluksesta löytyy kanta-asiakaskorttisi. Heinäkuun alusta alkaen uutissovelluksessa on lisäksi kirjallisuutta korville. Tilaajana pääset kuuntelemaan kuukausittain vaihtuvaa äänikirjaa. Jos olet ladannut uutissovelluksen käyttöösi, mutta äänikirjan välilehti ei näy sovelluksessa, päivitä se uusimpaan versioon sovelluskaupassasi.

Miten saan Satakunnan Kansan sovelluksen käyttööni?

–Uutissovelluksen käyttöönotto on yksinkertaista: lataa uutissovellus älypuhelimellesi ja tabletillesi App Storesta tai Play Kaupasta. Löydät sovelluksen kirjoittamalla sovelluskaupan hakukenttään ”Satakunnan Kansa”. Kirjaudu sisään sovellukseen Satakunnan Kansan käyttäjätunnuksellasi eli sähköpostiosoitteellasi, ja asettamallasi salasanalla. Jos et vielä ole luonut käyttäjätunnusta, kirjaudu ensimmäisellä kerralla asiakasnumerollasi ja vakituisen osoitteesi postinumerolla. Sovellus neuvoo tämän jälkeen käyttäjätunnuksen luomisessa. Asiakasnumerosi löydät kanta-asiakaskortistasi tai tilauslaskusta.

–Jos asettamasi salasana unohtuu, voit tehdä helposti uuden. Paina linkkiä ”Unohtuiko salasana?” uutissovelluksen tai Satakunnankansa.fi:n kirjautumisikkunassa, kirjoita avautuvaan kenttään sähköpostiosoitteesi, ja saat sähköpostiisi ohjeet uuden salasanan asettamista varten.

–Jos kaipaat lisää neuvoja, asiakaspalvelumme auttaa mielellään. Asiakaspalvelun tavoitat puhelimitse numerosta 010 6658300 (arkisin 8–17, puhelun hinta 0,088 €/min), sähköposti satakunnankansa.fi/asiakaspalvelu ja chat-palvelu Satakunnankansa.fin asiakaspalveluosiossa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio