Tahkoluodon merituulipuiston perustusten rakentaminen aloitetaan

Jan De Nul Group
Tahkoluodon merituulipuiston perustusten rakentaminen aloitetaan

140-metrinen, nelijalkainen jack up -asennusalus Vole au vent saapuu Porin Mäntyluotoon 22. toukokuuta.

Satakunnan KansaPori

Tahkoluodon merituulipuiston perustusten, turbiinien ja merikaapelin asennustyöt käynnistyvät Porissa. 140-metrinen, nelijalkainen jack up -asennusalus Vole au vent saapuu Porin Mäntyluotoon 22. toukokuuta, jolloin kahden ensimmäisen perustuksen lastaus alkaa.

Perustusten asennus kestää kesäkuun puoliväliin asti. Mäntyluodossa esiasennetut turbiinit ovat paikoillaan heinäkuun puoliväliin mennessä. Voimalat ovat täydessä tuotannossa syyskuun aikana.

Tahkoluoto on maailman ensimmäinen merituulipuisto jääolosuhteisiin ja samalla Suomen ensimmäinen merituulipuisto. Se muodostuu kymmenestä Siemensin 4,2 megawatin offshore-voimalasta, jotka sijoittuvat Tahkoluodon sataman edustalla vuodesta 2010 toimineen pilottivoimalan ympärille. Uusien voimaloiden napakorkeus on 90 metriä ja roottorin halkaisija 130 metriä. Etäisyys rannasta on 0,5 - 3 kilometriä.

Tuulipuistoon tulee noin 500 tonnia painavat, teräskuoriset ja kiviaineksella täytettävät kasuuniperustukset, jotka on valmistanut Technip Offshore Finland Porissa. Kirkkonummella valmistettua Prysmian Finlandin merikaapelia lasketaan kaapeliojiin noin 14 kilometriä.

Valmistuttuaan Tahkoluodon merituulipuisto tuottaa energiaa noin 155 GWh vuodessa, mikä vastaa noin 8 600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista energiankulutusta.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Tuulivoima on puhdasta energiaa. Luonto kiittää. Suomi saa työtä ja paljon veromarkkoja jää kotimaahan.

  • ABC

    ” Tämä tuulivoimala oli jokatapauksessa positiivinen uutinen.”

    Kymmenen jättivoimalaa suoraan leirintäalueen eteen ei ole positiivinen uutinen. Positiivinen uutinen tämä on niille sijoittajille, jotka saavat veronmaksajien tukiaisten kautta rahansa kovalla voitolla takaisin. Hieno homma, että rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio