Syyte: Riitaisaa avioeroa seurasi tuhansia asiattomia whatsapp-viestejä ja tappouhkaus – lisäksi mies uhkasi hakata koulumatkalla 16-vuotiaan pojan

Colourbox
Syyte: Riitaisaa avioeroa seurasi tuhansia asiattomia whatsapp-viestejä ja tappouhkaus – lisäksi mies uhkasi hakata koulumatkalla 16-vuotiaan pojan

Kuvituskuva.

Tomi TuomiHonkajoki

Satakunnan käräjäoikeudessa luettiin syytteet Honkajoella asuneelle miehelle, joka syyllistyi syyttäjän mukaan entisen aviopuolisonsa vainoamiseen. Vainoaminen tapahtui syyttäjän mukaan erityisesti viestisovellus whatsappin välityksellä lähetetyillä viesteillä.

Mies oli muuttanut avioerohakemuksen johdosta pois pariskunnan yhteisestä asunnosta. Muuton jälkeen alkoi kuukausia kestänyt viestittely, joka sisälsi useita tuhansia viestejä. Viestien sisältö oli syytteen mukaan valtaosin asiaton ja viestit sisälsivät perusteettomia kielteisiä arvosteluja ex-vaimon käytöksestä.

Syyttäjän vainoamiseksi tulkitsemat viestit lähetettiin huhtikuun ja syyskuun välisenä aikana vuonna 2016.

Mies sai käräjäoikeudessa syytteet myös kahdesta laittomasta uhkauksesta. Toinen epäillyistä uhkauksista kohdistui miehen entiseen puolisoon. Syyttäjän mukaan viestien sisältö oli sellainen, että naisella oli perusteltu syy pelätä omasta ja poikansa turvallisuuden puolesta.

Syyttäjän mukaan toinen laiton uhkaus kohdistui tapahtuma-aikana naisen 16-vuotiaaseen poikaan, jolle mies lähetti erillisen viestin. Mies oli uhannut pahoinpidellä pojan tämän koulumatkalla.

Sekä äiti että poika esittivät syyttämispyynnön esitutkinnassa. Laiton uhkaus on asianomistajarikos, joten syyttäjä ei voi nostaa syytettä ilman asianomaisen aloitteellisuutta tai merkittävää yleistä etua.

Vainoaminen on virallisen syytteen alainen rikos, joten sen osalta syytteen nostaminen ei vaadi asianomaisen suostumusta.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin kansliatuomiona.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Eli kaksi vuotta takaperin, viittä vaille ettei asia mennyt vanhaksi, kyllä on ollut pitkä aika pelätä henkensä puolesta, kyllä ukko olisi pitänyt heti laittaa jollekin työ leirille, vaikka Baikal järven suunnalle.

  • Nimetön

    Ja tästäkin taas selvitään korkeintaan sakoilla tai ehdollisella. On tämäkin Suomi oikeusvaltion perikuva, ei tuo vainoaminen lopu ellei miestä saada kiven sisään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio