Syyte: Raumalainen mies kehotti polttamaan vastaanottokeskuksia

Heikki HakolehtoRauma

Syyttäjä vaatii tuntuvaa sakkorangaistusta 38-vuotiaalle raumalaismiehelle, jota syytetään julkisesta kehottamisesta rikokseen.

Syyttäjän mukaan mies julkaisi joulukuussa 2015 Facebook-sivullaan yleisölle avoimen kirjoituksen, jossa hän viittasi tuolloin laajaa uutisointia aiheuttaneeseen Turun Runosmäen koulun tuhopolttoyritykseen jakaen samalla ohjeita rakennusten sytyttämiseen tuleen siten, että ne todella tuhoutuvat.

Koulurakennukseen oli suunniteltu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Samoihin aikoihin myös Raumalla tehtiin tuhopolttoyritys niin ikään vastaanottokeskukseksi kaavailtuun rakennukseen. Törkeänä tuhotyönä tutkittu rikos ei ole edelleenkään selvinnyt.

Syyttäjän mukaan tällaisessa asenneilmapiirissä miehen julkaisema kirjoitus aiheutti konkreettisen vaaran, että joku tai jotkut ryhtyvät kohdistamaan lisää tuhotöitä vastaanottokeskuksiin.

Satakunnan käräjäoikeus käsitteli asiaa keskiviikkona Porissa. Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen. Tuomio julistetaan huomenna iltapäivällä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio