Susi jolkotteli kokemäkeläiselle pihalle ja uhitteli ihmisille, välimatkaa oli vain kymmenen metriä – "Mikäli susi tavoitetaan ja kyseessä on varmuudella sama yksilö, se lopetetaan"

Miika Järvinen
Susi jolkotteli kokemäkeläiselle pihalle ja uhitteli ihmisille, välimatkaa oli vain kymmenen metriä – "Mikäli susi tavoitetaan ja kyseessä on varmuudella sama yksilö, se lopetetaan"

Kokemäkeläisellä pihalla koettiin torstaiaamuna pelottava tilanne.

Milla NurmiKokemäki

Susi ilmestyi talon pihamaalle ja käyttäytyi hyökkäävästi torstaina aamulla Kokemäellä.

Susi kävi kymmenen metrin päässä terassilta ja yritti hyökätä ensin koiran kimppuun. Tämän jälkeen susi uhitteli terassilla olleille kolmelle ihmiselle kyyristymällä, murisemalla sekä näyttämällä hampaitaan.

Ilmoitus sudesta tehtiin Porin hätäkeskukseen kello 9.41.

Sudesta otettiin paikanpäällä valokuvia, ja asiantuntija on tunnistanut eläimen varmuudella sudeksi.

Yllä mainittu käyttäytyminen ihmisiä kohtaan ei ole sudelle lajityypillistä. Luontaisesti susi pyrkii välttämään ihmisasumusta päiväaikaan ja erityisesti ihmisten kohtaamista.

Poliisin mukaan voidaan pitää ilmeisenä, että kyseinen susiyksilö ei syystä tai toisesta kykene hankkimaan ravintoaan luonnosta normaalisti. Toinen teoria on, että se jostakin muusta syystä on menettänyt luontaisen pelkonsa ihmistä kohtaan.

Tapahtumapaikka on melko tiheään asuttua maaseutua. Kyseisen susiyksilön katsotaan aiheuttavan siinä määrin vaaraa ihmisille, että sen poistaminen on tarkoituksenmukaista poliisilain 2:16 pykälän mukaisesti.

Kyseistä sutta yritetään jäljittää ja paikantaa poliisin sekä virka-apua antavan SRVA:n (suurriistavirka-apu) yhteistoiminnalla. Mikäli susi tavoitetaan ja kyseessä on varmuudella sama yksilö, se lopetetaan.

Tämä päätös on voimassa maanantaihin 16. heinäkuuta klo 16 asti.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää, mikäli kyseinen susiyksilö tavoitetaan.


Lue myös nämä


Kommentit (28)

  • Nimetön

    Susi on rauhoitettu eläin tämä tarvitsee muistaa lopettamispäätöstä annettaessa.mielestäni luvan myöntäminen ei kuulu poliisille.rauhoittettujen eläimien lopettamispäätös kuuluu aivan muulle instanssille.karkotus parempi.

  • Nimetön

    Tämä susi on jätettävä henkiin. Aseet pois.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio