Susi haki pihassa jo hyökkäysasentoa, kun ilotulite ja huuto pelästyttivät sen pois

Kuvat: Miika Järvinen
Susi haki pihassa jo hyökkäysasentoa, kun ilotulite ja huuto pelästyttivät sen pois

Susi vieraili pihapiirissä Kokemäellä torstaina aamupäivällä.

Jussi Rakkolainen

Kokemäen Kankaantaustassa asuva Nils Järvinen tuskin olisi voinut torstaiaamulla herätessään arvata, mitä myöhemmin aamupäivällä tulee perheineen terassilla ollessaan kohtaamaan.

–Istuimme tässä hommista tultuamme, ja vaimo alkoi puhua, että mikä tuo on, kun tänne kävelee, Järvinen kertaa.

Vierasta ei tarvinnut arvailla kahdesti: vajaan kymmenen metrin päähän talon asukkaista asettui susi.

–Pienempi koira oli edessä, ja susi alkoi hakea hyökkäysasentoa samalla, kun kolme ihmistä huusi tässä. Susi pyöriskeli tässä, kunnes lähti perääntymään. Se tuli kuitenkin takaisin, koska tiesi, että täällä on koira. Ihmisistä se ei välittänyt.

Perheen suomenpystykorva ei osannut tulijaa varoa. Järvinen valmistautui jo hakemaan kättä pidempää avuksi.

–Vaimo sanoi, että kokeillaan uudenvuoden tykinjyskyn räjäyttämistä. Susi lähtikin vähän perääntymään.

Susi oli ohittamassa taloa, kun sen toisella puolella ollut isompi koira, rottweiler alkoi murista. Susi oli hyökätä sen kimppuun.

–Kun huusimme hetken, susi lähti pellolle päin.

Järvinen on hämmästynyt siitä, miten susi ei pelännyt mitään.

–Yleensä sudet eivät pelkää metsässä koneita, mutta kun sahan sammuttaa, ne lähtevät pois. Nyt kun sellainen meinasi tulla aamukahville, on aika hurjaa.

Kokemäkeläisellä heräsi huoli perheen koirista.

–Jollemme olisi olleet kotona, susi olisi todennäköisesti vienyt pienemmän koiran, kun nyt jo yritti, Järvinen miettii.

–Koirat joutuu nyt pistämään sisätiloihin, kun susi on saanut vainun. Todennäköisesti se tulee pyörimään samoissa nurkissa.

Pieniä viitteitä suden läsnäolosta saatiin ehkä jo keskiviikkoillalla.

–Yhdeksän, kymmenen aikaan nukkumaan mennessä koirat haukkuivat pihalla. Kiersin ulkona, mutten löytänyt mitään. Yleensä ne haukkuvat, kun auto tulee pihaan. On epäilys, että susi pyöri tässä jo eilen.

Seudulla tehtiin susihavaintoja edellistalvena. Tuolloin lähimaastosta löydettiin kahden suden jäljet. Ensimmäisen havainnon sudesta teki torstaina Susanna Immonen. Eläin ilmestyi perheen mökin pihaan Mäkipääntielle aamuyhdeksältä, josta se seuraavaksi löysi tiensä noin kolmen kilometrin päähän Nils Järvisen tontille.

Ensimmäisen havainnon sudesta teki torstaina Susanna Immonen. Eläin ilmestyi perheen mökin pihaan Mäkipääntielle aamuyhdeksältä, josta se seuraavaksi löysi tiensä noin kolmen kilometrin päähän Nils Järvisen tontille.


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Kaikki sudet jotka tulee asutuksen likelle, on tapettava. Se on oikeaa eläinten suojelua. Susien paikka on korpisaloilla, ei ihmisten parissa.

  • Nimetön

    ”Aika huonojen valokuvien perusteella on tehty ”varma” tunnistus.”

    Mistä näitä idiootteja kommentteja sikiää? Jos otat 10 metrin päästä kännykällä kuvan metrin kokoisesta kohteesta, se näyttää juuri noin pieneltä. Paljain silmin nähtynä samalta etäisyydeltä se näyttää metrin kokoiselta. Eiköhän se riitä tunnistamiseen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio