Mikko KoivistoUlvila

Ulvilan suosittu uimaranta Pappilanlammella avataan kesäksi käyttöön. Aiemmin keväällä tilanne näytti huonolta, sillä talven aikana lammelle oli päätynyt kymmenien senttien kerros lehtiroskaa ja risuja.

Ulvilan kaupungin vapaa-aikakoordinaattorin Markku Nevalan mukaan roskaa kerättiin lammesta kolmen kuorma-autollisen verran.

–Hirveän paljon sitä oli kertynyt ihmeen lyhyessä ajassa. Lampi puhdistettiin kaivinkoneella aluskankaan päältä roskia kaapimalla. Pohjaa ei varsinaisesti ruopattu eikä aluskangasta tarvitse uusia, sillä se ei mennyt puhki, Nevala sanoo.

Nevalan mukaan lampi saatiin puhtaaksi perjantaina. Samalla uimarannalle tuotiin kaksi kuorma-autollista uutta hiekkaa. Ranta on nyt myös leveämpi, sillä laiturin oikealta puolelta siivottiin kaatuneita puita ja muuta kulkua haittaavaa rojua.

–Paikalle tuodaan ehkä vielä lisää hiekkaa, mutta ensi kuun alkupuolella ranta on jo käytössä. Uimaan pääsee viimeistään 15. kesäkuuta, jolloin virallinen uimakausi alkaa, Nevala vakuuttaa.

Kunnostuksen kustannukset eivät ole vielä tarkkaan tiedossa, mutta Nevalan arvion mukaan urakan hinta on muutaman tuhannen euron luokkaa.

Mikäli lampi olisi jouduttu ruoppaamaan, kustannukset olisivat kivunneet jopa 20 000 euroon.

Lehtien ja risujen on arveltu päätyneen paikalle lampeen laskevan Myyryojan kuljettamina. Roskat olivat kasautuneet talven aikana paksuksi kerrokseksi lammen jääpeitteen päälle.


Kommentit (2)

  • ulkoilija

    En myöskään usko että pikku puro olisi roskat yhtäkkiä jäälle suoltanut. Olen asunut lähistöllä yli 20 vuotta ja liikun lammella usein. Koskaan aiemmin en ole moista roskamäärää rannalla nähnyt.

  • Vahinko?

    Tuskin vahingossa, sillä kaikenlaista olen Pappiksella nähnyt. Kerran iltauinnilla ollessamme paikalle pyörähti lähistöltä (kylpytakissaan) rouva, jolla pyöräkorissaan shampoot ja saippuat! Katsoin sen verran pahasti, että lähti pois, mutta saattoihan tuo palata jälkeemme….

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio