Suomi-Areenan ohjelma julki – tänä vuonna pelataan jääkiekkoa ja kuullaan puolueiden puheenjohtajien arvopuhetta

Hanna Laasanen
Suomi-Areenan ohjelma julki – tänä vuonna pelataan jääkiekkoa ja kuullaan puolueiden puheenjohtajien arvopuhetta
Sakari MuurinenPori

Suomi-Areenan vuoden 2018 ohjelma on julkaistu. Tapahtuma järjestetään Porissa 16.–20.7. Tänä kesänä jo 13. kertaa järjestettävän tapahtuman pääteemoina ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. Viiden päivän aikana järjestetään kaksisataa tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin.

Tuttuun tapaan lavalle nousee tukku poliitikkoja ja muita yhteiskunnallisia vaikuttajia. Uutena asiana Suomi-Areena lanseeraa puolueiden puheenjohtajien arvopuheet.

Tapahtuma laajenee tänä vuonna Etelärantaan, jonne nousee yllätyslava.

Ensimmäistä kertaa mukana on myöskin Porin Ässät, joka järjestää hyväntekeväisyysottelun. Jäällä nähdään ainakin kentällinen Kotkaniemi-Kotkaniemi-Kotkaniemi. Tapahtuma on maksuton.

–Mielenkiintoisia pelaajia on kiinnitetty. Vielä toivotaan NHL-tason nimiä, kertoo Ässien markkinointijohtaja Jaakko Ruusunen.

Tapahtumaviikon aikana Porissa on paikalla keskustelemassa yhteiskunnan huippunimiä kuten presidentti Tarja Halonen, pääministeri Juha Sipilä, ministeri Elisabeth Rehn, Viron ex-pääministeri Taavi Rõivas, puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

–Keskustelijakaarti on vuosi vuodelta monipuolisempi. Tänä vuonna keskusteluissa on mukana paljon mielenkiintoisia nimiä myös urheilun ja kulttuurin parista kuten hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, tenniksenpelaaja Jarkko Nieminen, Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme ja tanssija Minna Tervamäki, kertoo vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto.

Tänä vuonna luodaan pohja uudelle arvokeskusteluperinteelle, kun Suomi-Areenan ohjelmassa nähdään päivittäin Arvopuheet. Arvopuheissa eduskuntapuolueiden puheenjohtajat valitsevat itselleen ja puolueelle tärkeän arvon ja pitävät siitä puheen.

Puheita on pitämässä joka päivä kaksi tai kolme puheenjohtajaa. Puheiden jälkeen arvoista ovat puheenjohtajien kanssa keskustelemassa arvojohtajat ympäri yhteiskuntaa. Puheenjohtajien kanssa nähdään lavalla muun muassa arkkipiispa Tapio Luoma ja presidentti Tarja Halonen. Arvopuheet kuullaan maanantaista torstaihin MTV-lavalla kello 16. Keskusteluja juontavat MTV Uutisten vt. päätoimittaja Tomi Einonen ja Suomi-Areenan vastaava tuottaja Mari Haavisto.

Näyttävä startti alkavaan vaalivuoteen käynnistetään myös Suomi-Areenassa. Kaikkien puolueiden puheenjohtajat pääsevät MTV Uutisten politiikan toimittajien Jussi Kärjen ja Juha Kaijan tentattavaksi. Tentti järjestetään tiistaina 17.7. MTV-lavalla kello 18. Sekä Arvopuheet että puheenjohtajatentti ovat nähtävissä suorana Katsomosta.

Uutena alueena aloittaa tänä kesänä Suomi-Areena-ranta Porin Etelärannassa. Alueella nähdään mielenkiintoista lavaohjelmaa ja torilta tuttu Kansalaistori eri toimijoineen laajenee rantaan.

– Suom-iAreena-rannassa yleisö on otettu mukaan tekemiseen jo valmisteluvaiheessa. Vastuullisuus-teeman nimissä rakennamme rantaan Porin vastuullisimman katsomon, kun porilaiset ovat saaneet lahjoittaa katsomoon oman käytetyn tuolinsa tarinan kera. Käytetyt tuolit jatkavat matkaansa Suomi-Areenan jälkeen uusiin koteihin. Yleisö pääsee muun muassa istumaan MTV Uutisten tuolilla, jolta uutisankkuri Kirsi Alm-Siira putosi, Haavisto vinkkaa.

Rantalavan valtaa päivittäin yksi taho ja lavalla kuullaan kaikkea muuta kuin perinteisiä paneelikeskusteluja. Muun muassa torstaina 19.7. rannassa vietetään Lounais-Suomen ihme -tapahtumapäivää, jossa paneudutaan alueen talouskasvuun. Lavalla nähdään tuolloin muun muassa entinen pääministeri Esko Aho.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat tänä vuonna Puolustusvoimat, Veikkaus ja DNA. Puolustusvoimat näkyy ja kuuluu tapahtumassa koko viikon, kun Puolustusvoimien kalustonäyttely valtaa Etelärannan ja keskiviikkona nähdään taistelunäytös. Veikkaus puolestaan tuo keskusteluihin laajan piirin veikkausvarojen edunsaajia niin liikunnan, kulttuurin kuin tieteenkin saralta. DNA tarjoaa keskiviikkona jo perinteeksi muodostuneen suomalaisten huippuartistien ilmaiskonsertin, jossa esiintyvät tänä vuonna Pete Parkkonen, Jonna Tervomaa ja Olavi Uusivirta.

Suomi-Areenan viikko on tänä vuonna niin sanottu Porin superviikko, kun kaupungissa järjestetään samaan aikaan myös Pori Jazz ja Asuntomessut.

Keskusteluita voi seurata suorana MTV Katsomossa ja osa keskusteluista esitetään SuomiAreenaTV-kanavalla, joka on katsottavissa DNA:n kaapeliverkossa ja DNA TV -palvelussa sekä Digitan antennitelevisioverkossa. Keskusteluihin pääsee mukaan myös sosiaalisessa mediassa tunnuksella #suomiareena.

Tapahtumasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle lähes 20 tuntia. Huomenta Suomi lähetetään Porista maanantaista perjantaihin kello 6.55–9.05 ja illan suora lähetys maanantaista perjantaihin kello 20–21. Näiden lisäksi MTV3-kanavalla nähdään nauhoitettavat erikoisohjelmat Puheenjohtajatentti tiistaina 17.7. kello 22.30, Tulevaisuuden toivot keskiviikkona 18.7. klo 22.30 ja Tähdet Porin illassa lauantaina 21.7. kello 20. Suomi-Areena-TV lähettää ohjelmaa koko viikon ajan kello 6.55–22.20. Suomi-Areena-TV löytyy DNA:n kaapeliverkoissa kanavapaikalta 265 ja Digitan antenniverkosta paikalta 29.

Koko Suomi-Areenan ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla.

Suomi-Areenan mobiilisovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Nimetön

    Tekoja tekoja…… turhat puheet pois..

  • Nimetön

    EI puheita VAAN tekoja !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio