Still got the blues for you – Raumalla kitaroitiin ensimmäiset blues-soinnut ilmoille

Kari Mankonen
Still got the blues for you – Raumalla kitaroitiin ensimmäiset blues-soinnut ilmoille

The Capricorn Brothers Band saapui lavalle tänään ensimmäisenä. Herroja taisi ilmeestä päätellen hieman jännittää.

Eeva JärvenpääRauma

Rauma Bluesissa on illan toinen bändi Travellin Brothers kivunnut jo lauteille. Ensimmäinen yhtye The Capricorn Brothers Band otti yleisönsä ja laittoi blues-teltassa tanssitunnelman pystyyn.

–Väkeä on tullut hyvin paikalle ja fiilis on korkealla. Sateen ja myrskyn uhkakin on tainnut väistyä, kun ei täällä ainakaan näy ukkospilven häivääkään, kertoi tiedottaja Tunnu Pärssinen jostakin konserttiteltan uumenista.

32. kerran järjestettävät blues-festarit ovat Pärssisen mukaan sujuneet kunniakkaasti. Järjestyshäiriöitä ei ole sattunut ja ihmisetkin ovat hyvällä ja hymyileväisellä tuulella.

Paikalla täytyy siis olla paljon muilta paikkakunnilta tulevia vieraita, vai kuinka tiedottaja Pärssinen?

–Kyllä satakuntalaisetkin osaavat ottaa ilon irti, ei meillä juroteta, vaikka aina niin väitetäänkin. Mutta täytyy myöntää, että 74 prosenttia kävijöistä on tilastojen mukaan Rauman talousalueen ulkopuolelta.

Kari Mankonen
Katselijoita ja kuuntelijoita on saapunut mukavasti paikalle ja fiilis blues-teltassa on sen mukainen.

Katselijoita ja kuuntelijoita on saapunut mukavasti paikalle ja fiilis blues-teltassa on sen mukainen.

Tänä vuonna festareiden mielenkiintoisin esiintyjä lienee illan odotetuin kitaristivirtuoosivieras Eric Gales. Pärssisen mukaan blues-festareiden juju on juuri siinä: tuntemattomampiakin nimiä tullaan katsomaan, sillä usein yllätys on kuitenkin myönteinen.

–Monet ovat sanoneet, että eivät tunnistaneet nimeltä yhtäkään bändiä, mutta esitykset puhuivat puolestaan. Meillä ei ole mitään syytä siis poiketa blues-linjasta minnekään rokkiin tai vastaavaan, kuittaa Pärssinen vitsaillen Porin etelänaapurista.


Kommentit (1)

  • Pori music

    Raumalainen musiikielämä ja raumalaiset bändit. Siksi soi Raumalla blues.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio