Siltatien luiskasta kaivetaan öljyvuodon saastuttamaa maata Harjavallassa – "Tien purkaminen ei ole toivottava vaihtoehto"

Jussi Rakkolainen
Siltatien luiskasta kaivetaan öljyvuodon saastuttamaa maata Harjavallassa – "Tien purkaminen ei ole toivottava vaihtoehto"

Kultakoukun uimaranta-alueelta kaadettiin alkuviikolla puita.

Harri VallinHarjavalta

Kultakoukun uimarantaan rajautuvasta Siltatien luiskasta löytyi kairaamalla tehdyissä tutkimuksissa suuria öljypitoisuuksia, kertoo projektipäällikkö Panu Piirtola öljyvahingon jälkiä korjaavasta Ramboll Oy:stä.

Pilaantuneelta alueelta kaadettiin tiistaina puita, ja luiskasta alettiin kaivaa pilaantuneita maa-aineksia keskiviikkona. Kaivut jatkuvat lähipäivinä ja luiskaa rakennetaan uudelleen kaivutöiden edetessä.

–Paikka on haastava, koska uimaranta rajautuu suoraan Siltatiehen, ja uimarannoilla on puhtauden suhteen aivan erilaiset kriteerit kuin tiealueilla.

Vielä ei ole varmaa, riittävätkö kaivut ennallistamaan luiskan maaperän säännösten mukaiseksi, vai tarvitaanko myös muita toimenpiteitä. Äärimmäinen vaihtoehto on, että osa Siltatiestä joudutaan purkamaan ja rakentamaan uudelleen.

–Tien purkaminen ei ole toivottava vaihtoehto, Piirtola sanoo.

Luiskan kunnostuksen jälkeen on tarkoitus ennallistaa muu uimaranta-alue. Sitä, milloin Kultakoukku avautuu käyttöön, Piirtola ei lähde arvioimaan.

Vedenpinnan laskuja Harjavallan voimalaitospadon yläpuolisilla alueilla jatketaan kunnostustyön tarpeiden mukaan, kunnes kaivinkonetyöt on saatu valmiiksi koko patoaltaan alueella.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Tuhon aiheuttajat vankilaan.

  • Nimetön

    Onhan nähty etteivät isot saastuttajat joudu korvauksiin, toisin ovat pienet / yksityiset tahrijat.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio