Ravintolalautalle lopullinen häätö Reposaaresta – omistajalla ei vielä selkeitä suunnitelmia jatkosta

Kimmo Lehto/SK
Ravintolalautalle lopullinen häätö Reposaaresta – omistajalla ei vielä selkeitä suunnitelmia jatkosta

Lautta hinattiin vuonna 2011 Reposaareen. Aika ei ole kohdellut sitä hyvin.

Ville HammarbergPori

Porin kaupunki on irtisanonut kiinteistöpäällikkö Antti Kilkun viranhaltijapäätöksellä ravintolalauttaa koskevan laituripaikkasopimuksen Tasmart Oy:n kanssa. Aiemmin Porin Etelärannassa toimineen lautan nykyinen sijoituspaikka on ollut Reposaaressa.

–Rakennusvalvonta oli kiinnittänyt huomiota lauttaan. Se halutaan pois rumentamasta rantaa, kertoo Kilkku.

Laiturisopimus irtisanottiin päättyväksi 31.12.2018. Lautta pitää poistaa paikalta sopimuksen päättymispäivään mennessä.

Ravintolalautta tai ravintolalaiva Lautaksikin nimetty ponttonien varassa kelluva rakennelma toimi ravintolakäytössä Porin paraatipaikalla Etelärannassa vuodesta 1994 toukokuuhun 2011, jolloin se sai häädön. Viimeiset vuotensa lautta on viettänyt Reposaaressa vailla käyttöä.

Lautta oli omistajansa Wille Raitolammen silmäterä, mutta vuosien ajan monien Etelärannan asukkaiden ja kaupungin virkamiesten mieliharmi. Sen vuokrasopimuksista äänestettiin toistakymmentä kertaa Porin kaupunginhallituksessa ja eri lautakunnissa.

Lautan kritisoijat pitivät sitä äärettömän rumana tekeleenä arvoympäristössään.

Wille Raitolampi ei vielä kommentoi, mikä on lautan tulevaisuus.

–Minulla ei ole vielä selkeitä suunnitelmia.


Kommentit (34)

  • Nimetön

    ”Kp
    Porissa demarit haluaa kaiken loppuvan, ettei vaan joku tienaa.”

    Nyt tuli huti. Tämän lautan hoitivat pois porvarit, Antti Kilkku ja Kari Hannus, apulaiskaupunginjohtaja, Kokoomus. Lautta oli Etelärannan suosituin ravintola, joten poistaahan sellainen täytyi.

  • Nimetön

    Näillä päättäjillä tämä kylä hiipuu ihan kokonaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio