Satakuntaan 53 000 euroa rakennusperinnön hoitoon – muun muassa Viikkalan koulun ja Tulkkilan Juustolan peltikatot korjataan

Meri Suominen

Varsinais-Suomen ely-keskus myönsi 53 000 euroa avustuksia rakennusperinnön hoitoon 15 satakuntalaiselle hakijalle.

Avustusta myönnettiin muun muassa Viikkalan koulun ja Tulkkilan Juustolan peltikattojen korjaukseen.

Avustustarve on joka vuosi huomattavasti määrärahaa suurempi. Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa kokonaisuudessaan jaettavaksi osoitettu määräraha vuoden 2018 talousarviossa oli yhteensä 163 000 euroa. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 112. Haettu avustussumma oli yhteensä 1 944 500 euroa.

Satakunnan Museo toimii korjaustyön antikvaarisena asiantuntijana ja valvoo, että työ täyttää avustusehdot.

Ely-keskukset jakavat vuosittain harkinnanvaraisesti Ympäristöministeriön osoittamaa määrärahaa rakennusperinnön hoitoon. Avustuskohteiden valinnoissa painotetaan esimerkiksi kohteen sijaintia osana arvokasta kulttuuriympäristöä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio