Satakunta ja Varsinais-Suomi yhdessä hiilipäästötalkoisiin

Kari SuniRauma

Vuonna 2007 Suomen ympäristökeskuksen johdolla käynnistynyt hiilineutraalien kuntien ja kasvihuonekaasujen päästövähennysten ohjelma (Hinku) laajenee lounaisen Suomen maakuntiin.

Päästövähennysohjelmassa olevat kunnat esittivät Raumalla torstaina haasteen Satakunnan ja Varsinais-Suomen kuntien ja yritysten liittymisestä päästöjen leikkausohjelmaa.

Tavoitteiksi on asetettu hiilidioksidipäästöjen vähennys 80 prosentilla vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä sekä hiilineutraalius vuoteen 2040.

Hinku-ohjelman aikana 2005–2015 verkostoon kuuluvat kunnat ovat vähentäneet päästöjään noin 29 prosenttia. Merkittävimmät vähennykset on saatu korvaamalla energiantuotannossa fossiilisia polttoaineita uusiutuvalla energialla. Vähennyksiä on saatu myös energian ja raaka-aineiden käytön tehokkuuden parannuksilla.

Päästövähennysohjelman 36 kunnan verkostossa ovat Satakunnasta mukana Rauma ja Pori. Varsinais-Suomesta ovat mukana Uusikaupunki, Laitila, Masku ja Loimaa.

Viimeisimmän selvityksen mukaan Hinku-verkoston kunnista eniten päästöjään ovat vähentäneet Iin kunta (-50%), Kitee ja ja Lieksa (-36%) sekä Rauma (-35%).

Juttua muutettu 6.4. kello 15.36: tarkenettu päästötavoitteitteita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös