Satakunnan Kansa

Satakunnan koulutusyhtymä Sataedu aloittaa Hotelli-, ravintola- ja catering-alan sekä Kone- ja metallialan henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut ensi viikon perjantaina.

Koulutuskuntayhtymän edellytykset tarjota työtä alojen henkilöstölle ovat olennaisesti heikentyneet opiskelijamäärien pienennyttyä. Kiinnostus alojen koulutusta kohtaan on ollut paikoin heikkoa valtakunnallisestikin, eikä tilanne ole muuttunut kevään yhteishaun jälkeen.

– Olen varsin pettynyt siihen, että me emme ole saaneet näiden alojen opiskelijamääriä kasvuun pitkäaikaisesta yrittämisestä huolimatta. Jatkamme aktiivista opiskelijahankintaamme edelleen, kertoo Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio.

Alkavat yt-neuvottelut koskevat Hotelli-, ravintola- ja catering-alan sekä Kone- ja metallialan koko henkilöstöä, noin 26 henkilöä Kankaanpäässä, Kokemäellä ja Ulvilassa. Alustava arvio sopeuttamistavoitteista on enintään yhdeksän henkilötyövuoden vähentäminen. Nyt käynnistettävä yhteistoimintamenettely saattaa johtaa työtehtävien tai työsuhde-ehtojen muutoksiin, tehtäväsiirtoihin, lomautuksiin, osa-aikaistamisiin tai viime kädessä irtisanomisiin.

Mahdollisten toimenpiteiden kohteiksi valittavien henkilöiden valinnassa toimitaan Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen määräysten mukaisesti. Opiskelijoiden oikeus saada hyvää opetusta turvallisessa oppimisympäristössä turvataan mahdollisten lomautusten aikana.

Satakunnan koulutuskuntayhtymä järjestää koulutusta nuorille, aikuisille ja työelämälle Sataedu-nimellä Harjavallassa, Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Nakkilassa ja Ulvilassa. Lisäksi Sataedulla on toimipisteet Raumalla, Tampereella ja Turussa. Kaikkiaan Sataedussa on lähes 3 000 opiskelijaa ja henkilökuntaa noin 330.


Kommentit (3)

  • Veronmaksaja

    Porissa on myös ravintola-alan koulutusta,kannattaako Ulvilassa järjestää ylipäätään samaa.Suurin osa Ulvilalaisista amikseen menijöitä valitsee jo nyt Porin.

  • Nimetön

    Olisiko syytä katsoa myös muun henkilöstön tarve? Opettajat ovat opiskelun kannalta melko tarpeellisia, mutta tarvitaanko siihen kovin montaa ”pukumiestä / naista”. Jos ei ole opettajia ja opiskelijoita, niin mihin näitä muita sitten tarvitaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio