Samk aloittaa varainhankintakampanjan – tavoitteena kerätä miljoona euroa

Hanna Laasanen/Sk/Arkisto
Samk aloittaa varainhankintakampanjan – tavoitteena kerätä miljoona euroa

Samk muutti tänä vuonna uudelle kampukselle Porin rautatieaseman kupeeseen.

Ilona Koskimäki

Satakunnan ammattikorkeakoulu käynnistää joulukuussa 2017 varainhankintakampanjan.

– Samkin tavoitteena on kerätä miljoona euroa. Jos sen saamme kasaan, voimme olla tyytyväisiä, SAMKin rehtori Juha Kämäri summaa Samkin tiedotteessa.

Lahjoitukset ovat vastikkeettomia ja varat ohjataan Samkin strategian mukaiseen toimintaan. Yli 10 000 euron lahjoitukset voi kuitenkin kohdentaa haluamalleen koulutusalalle.

Kampanjan yhtenä pontimena on koulutuspolitiikka. Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi kesäkuussa 2017, että se puoltaa ammattikorkeakoulujen pääomittamista vastinrahamallilla vuonna 2018.

Valtio on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa ensi vuodelle. Valtion rahaa jaetaan suhteessa siihen, kuinka paljon ammattikorkeat ovat itse onnistuneet hankkimaan yksityistä rahaa kampanja-aikanaan. Valtio myöntäää kuitenkin yhdelle ammattikorkeakoululle enintään 4 miljoonaa euroa vastinrahaa.

Poliisihallitus myönsi SAMKille rahankeräysluvan 17. marraskuuta. Lupa on voimassa 31.12.2019 asti, mutta vuoden 2018 loppuun kerätyt varat huomioidaan vastinrahamallissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio