Sähköpostissa kiertää uusi huijaus – älä avaa "porilaisyrityksen" lähettämää linkkiä

Porista osoitteen itselleen ottanut "yritys" lupaa ilmaista rahaa.

Mostphotos / Kuvakaappaus
Sähköpostissa kiertää uusi huijaus – älä avaa "porilaisyrityksen" lähettämää linkkiä

Huijaussähköpostissa väitetään, että vastaanottajalla on yli 7 000 euroa nostettavaa rahaa tilillään.

Janiko Kemppi, ILPori

Sähköpostin välityksellä leviää huijausviesti, jonka kautta yritetään kalastella tietoja. Älä avaa viestissä olevaa linkkiä.

Huijaussähköpostissa väitetään, että vastaanottajalla on yli 7 000 euroa nostettavaa rahaa tilillään.

"Tienattujen provisioiden maksu" -aiheella kiertää huijaussähköposteja, joissa väitetään, että vastaanottajalla on tilillään 7 150,21 euroa nostamatonta rahaa. Lähettäjä edustaa viestin mukaan käyttäjää ”Työsopimus”.

Huijarit ovat pyrkineet naamioimaan viestin mahdollisimman vakuuttavaksi lisäämällä loppuun suomalaisen osoitteen "Kartanomäenkatu 26, PORI, 28600”. Tällaista osoitetta Porissa ei ole. Lisäksi viestin lopusta löytyy "yrityksen" aukioloajat.

Viestissä kerrotaan, että rahojen nostamiseksi käyttäjän tulee vahvistaa tunnuksensa. Huijausviestissä yritetään saada avaamaan ”Luo ilmainen tunnus” -linkki, jonka polku näyttää erittäin hämärältä.

Viestissä painotetaan vielä, että oman sähköpostin antaminen on todella tärkeää prosessissa. Lopussa on vielä suurella kehote avaamaan linkki.

Lukija lähetti Iltalehdelle kuvan kyseisestä huijausviestistä, jolla yritetään kalastella ihmisten tietoja ja mahdollisesti levittää haittaohjelmia.

Vastaaviin viesteihin ei kannata koskaan vastata, jos et tunnista lähettäjää tai tarjous tuntuu liian hyvältä ollakseen totta.

Kuva huijausviestistä. (KUVAKAAPPAUS)

Kuvakaappaus

Kommentit (3)

  • Elisa

    Elisan web-posti on lähinnä hupia, sillä se kerää kaikki roskapostit Inbox kansioon. En ole kertakaan missään käyttänyt kotiliittymän mukana tulleita 5:ttä optio-osoitetta, kun työpostikin on. Kerran avasin yhden, joka on mitä sattuu alkuosaltaan ja @ merkin jälkeen joku fi päätteistä. En käyttänyt sitä missään, kun siihen tuli jo 40 roskaa/tunti ja tietojenkalastelu ja lainaa saatavana viestejä. Nyt sen tila 200Mt on täynnä, jossa on kokoelmassa kaikki huijaukset ja edelleenkään en ole käyttänyt osoitetta missään. Maksoin suodattimesta muutaman kuukauden 1€/kk. mutta se ei vähentänyt mitään. Gigantissa minulla on iPhone X 128GB varattuna 1€:lla, kunhan naputtelen luottokortin numerot ja turvatunnuksen lomakkeesen ja niitä on lisäää muissa firmoissa pelkillä pankkitunnuksilla. En ole antanut, mutta Elisan tuki ei tee asialle mitään, vaikka olen toistuvasti asiasta heille kuvakaappaukset lähettänyt. Luvataan, mutta ei tehdä mitään. Mistä ne voi tulla, kun osoitetta ei ole taatusti käytetty missään yhteydessä ja alkuosa on vaikea vahingosskaan arvata, koska se on maksimipituinen numero/kirjain yhdistelmä. Meneekö joku näihin huijauksiin, kun niitä näkyy tulevan yhäs uusia ja taitavampia.

  • Nimetön

    Jos tarjous, arvontapalkinto tai muu vastaava on liian hyvä ollakseen tosi, niin se ei ole tosi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio