Sähköpostissa kiertää uusi huijaus – älä avaa "porilaisyrityksen" lähettämää linkkiä

Porista osoitteen itselleen ottanut "yritys" lupaa ilmaista rahaa.

Mostphotos / Kuvakaappaus
Sähköpostissa kiertää uusi huijaus – älä avaa "porilaisyrityksen" lähettämää linkkiä

Huijaussähköpostissa väitetään, että vastaanottajalla on yli 7 000 euroa nostettavaa rahaa tilillään.

Janiko Kemppi, ILPori

Sähköpostin välityksellä leviää huijausviesti, jonka kautta yritetään kalastella tietoja. Älä avaa viestissä olevaa linkkiä.

Huijaussähköpostissa väitetään, että vastaanottajalla on yli 7 000 euroa nostettavaa rahaa tilillään.

"Tienattujen provisioiden maksu" -aiheella kiertää huijaussähköposteja, joissa väitetään, että vastaanottajalla on tilillään 7 150,21 euroa nostamatonta rahaa. Lähettäjä edustaa viestin mukaan käyttäjää ”Työsopimus”.

Huijarit ovat pyrkineet naamioimaan viestin mahdollisimman vakuuttavaksi lisäämällä loppuun suomalaisen osoitteen "Kartanomäenkatu 26, PORI, 28600”. Tällaista osoitetta Porissa ei ole. Lisäksi viestin lopusta löytyy "yrityksen" aukioloajat.

Viestissä kerrotaan, että rahojen nostamiseksi käyttäjän tulee vahvistaa tunnuksensa. Huijausviestissä yritetään saada avaamaan ”Luo ilmainen tunnus” -linkki, jonka polku näyttää erittäin hämärältä.

Viestissä painotetaan vielä, että oman sähköpostin antaminen on todella tärkeää prosessissa. Lopussa on vielä suurella kehote avaamaan linkki.

Lukija lähetti Iltalehdelle kuvan kyseisestä huijausviestistä, jolla yritetään kalastella ihmisten tietoja ja mahdollisesti levittää haittaohjelmia.

Vastaaviin viesteihin ei kannata koskaan vastata, jos et tunnista lähettäjää tai tarjous tuntuu liian hyvältä ollakseen totta.

Kuva huijausviestistä. (KUVAKAAPPAUS)

Kuvakaappaus

Kommentit (2)

  • Nimetön

    Jos tarjous, arvontapalkinto tai muu vastaava on liian hyvä ollakseen tosi, niin se ei ole tosi.

  • Nimetön

    Olisiko toimittaja voinut ottaa asiasta hieman enemmän selvää mistä siinä on kyse? Miten sähköpostiin vastaamalla mukamas voi joutua huijatuksi? Niinpä, ei mitenkään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio