S-Pankin nimissä huijausviestejä – älä avaa linkkiä!

Seppo Kummala
S-Pankin nimissä huijausviestejä – älä avaa linkkiä!

Saitko tällaisen viestin? Älä vastaa siihen tai avaa linkkiä, kyse on huijausyrityksestä.

Seppo Kummala

Onko sinua pyydetty S-Pankin turvallisuusosaston nimissä päivittämään tietojasi sähköpostitse? Jos on, laita pyynnöt välittömästi roskakoriin, äläkä missään nimessä avaa sähköpostissa olevaa linkkiä.

Toimittajan työsähköpostiin tuli näitä kyselyviestejä torstain ja perjantain välisenä yönä. Sinänsä asiallisen näköisen viestin tekstivirheet herättivät epäilykset, eikä toimittaja edes ole S-pankin asiakas. Eivätkä viestit edes ole S-pankilta.

S-ryhmän S-pankilla ei ole mitään tekemistä näiden huijausviestien kanssa. Pankki on ohjeistanut asiakkaitaan (katso linkki) näiden huijausviestien varalta. Pankki ei koskaan kysele turvallisuustietoja sähköpostitse.

Muista aina suhtautua varoen sähköpostikyselyihin. Ne ovat kehittyneet sitten perinteisten nigerialaiskirjeiden. Epäilyttävät viestit kannattaa aina tuhota avaamatta linkkejä. Asialliset toimijat, kuten pankit tai vakuutusyhtiöt eivät kysele turvallisuustietoja tällä tavoin.

Aina joku näihin huijauksiin lankeaa, sen verran aktiivisesti niitä tehtaillaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio