Riitaisa avioero johti vainoamiseen – vaimolle tuhansia tekstiviestejä, joukossa tappouhkauksiakin

Kari Mankonen
Riitaisa avioero johti vainoamiseen – vaimolle tuhansia tekstiviestejä, joukossa tappouhkauksiakin
Harri AaltoHonkajoki

Pariskunnan riitaisa avioero Honkajoella johti vakaviin seurauksiin, joita jouduttiin ratkomaan Satakunnan käräjäoikeudessa.

Erohakemuksen jättämisen ja erilleen muuton jälkeen keväällä 2016 aviomies lähetti vaimolleen viiden kuukauden aikana tuhansia teksti- ja WhatsApp-viestejä, joista valtaosa oli sisällöltään asiattomia, loukkaavia ja uhkaavia.

Viestien sisältö jyrkkeni yhä pahemmaksi, kun mies suorasanaisesti uhkasi tappaa vaimonsa ja hänelle läheisen henkilön.

Noin kuukausi ennen varsinaisen tekstiviestivyöryn alkamista mies uhkasi yksittäisessä viestissä pahoinpidellä vaimon tuolloin 16-vuotiaan pojan tämän koulumatkalla.

Käräjäoikeuden mukaan miehen toiminta oli omiaan aiheuttamaan pelkoa ja ahdistusta. Miehen silloinen vaimo kertoi oikeudessa kärsivänsä edelleen traumaperäisistä oireista. Hänen psykoterapiahoitonsa jatkuu yhä.

Pitkäkestoinen teko täytti käräjäoikeuden mukaan vainoamisen tunnusmerkistön. Mies itse tunnusti tekonsa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen (s. 1976) vainoamisesta ja kahdesta laittomasta uhkauksesta 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeusjuttu kävi tuomitulle varsin kalliiksi. Käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan uhreilleen 4 600 euroa kärsimyskorvauksia. Lisäksi hän joutuu maksamaan entisen vaimonsa noin 3 000 euron oikeudenkäyntikulut.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio