Ravintola Wanhan Juhanan taustayhtiö konkurssiin

Ravintolatoiminta tiloissa on toistaiseksi loppunut. Ravintola työllisti kaksi ulkopuolista työntekijää sekä kiireapulaisia.

Kari Mankonen
Ravintola Wanhan Juhanan taustayhtiö konkurssiin

Ravintola Wanha Juhana on ollut tunnettu persoonallisesti laadituista ruokalistoistaan.

Ville Hammarberg

Porilaisen suositun lounas- ja tilausravintola Wanhan Juhanan taustayhtiö Karugroup Oy on asetettu konkurssiin Satakunnan käräjäoikeudessa.

Yhtiötä haki konkurssiin päävelkojana Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma 28 056 euron summasta.

Yhtiö on toiminut vuokratiloissa osoitteessa Siltapuistokatu 1. Ravintolatoiminta tiloissa on toistaiseksi loppunut. Ravintola työllisti kaksi ulkopuolista työntekijää sekä kiireapulaisia. Lounasravintolassa ja sen juhlatiloissa oli yhteensä 180 asiakaspaikkaa.

Karugroupilla on ollut vahvistettu saneerausohjelma vuodesta 2013. Vaikka yhtiön nykyinen ravintolatoiminta on ollut pesänhoitajan mukaan kannattavaa, niin vuosien varrella rasitteeksi muodostuivat aikaisemmasta toiminnasta syntyneet velvoitteet.

Karugroupin omistajalla Jaakko Karumolla on ollut aiemmin toimintaa Cafe Jazz ja Korona Bar -ravintoloissa.

–Jatko alalla on nyt pohdinnassa. Joka tapauksessa tapahtunut otetaan nyt vastaan pystypäin. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä, toteaa Karumo.

Karumon mukaan lounasravintolatoiminta on Porissa tällä hetkellä haasteellista, sillä alan kilpailu kiristynyt huomattavasti.

–Lounaspaikkojen määrä on kaupungin kokoon nähden poikkeuksellisen suuri.


Kommentit (15)

  • Nimetön

    Suosittu?

  • Nimetön

    Kilpailun kiristyessä ei enää riitä että osaa tehdä ruokaa. Pitää olla myös liiketoimintaosaamista. Jos on paljon velkoja vanhoista yrityksistä, paraatipaikalla olevaa cafe jazzia ei saatu toimimaan ja tämäkin meni nyt valitettavasti nurin niin seuraavaan yritykseen mukaan henkilöitä jotka osavat myös talouden pidon.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio