Rauman pääväylää kunnostetaan vielä loppuvuosi, tienkäyttäjiltä kitkerää kritiikkiä

Kari Suni
Rauman pääväylää kunnostetaan vielä loppuvuosi, tienkäyttäjiltä kitkerää kritiikkiä

Monnankatu on keskeinen väylä Rauman itäisistä osista keskikaupungille. Katu on ollut vuoden ajan työmaana, kun maanalaista tekniikkaa on uusittu monessa vaiheessa.

Kari SuniRauma

Kaupungin katuverkoston kuormitetuimpiin kuuluvan Monnankadun remontti lämmittää mielipiteitä Raumalla. Runsaan vuoden kestänyt vesi- ja viemärijohtojen, kaukolämpöputkien ja nyt kaapeliverkoston uusiminen sekä katurakenteiden kunnostus on herättänyt kyselyjä yleisönosastokirjoituksissa.

Suunnitteluinsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo osin kovasanaisen julkisen palautteen huomatun Rauman kaupungin teknisessä virastossa. Suoria palautteita virastoon ei kuitenkaan ole tullut.

Hän toteaa töiden edenneen suunnitellusti ja ennalta laaditun aikataulun mukaisesti. Asfaltti saadaan katuosuudelle kuitenkin vasta vuoden loppupuolella.

Kuoppaista ajoa ja pölyämistä on siis vielä tiedossa tovi. Suolan käyttö pölynsidontaan ei ole mahdollista, koska se olisi haitta uudelle asfaltille.

Leena Ruusu-Viitanen ymmärtää kaupunkilaisten harmituksen, sillä vilkkaasti liikennöity katujakso on ollut työmaana pitkään. Katu on kaupungin itäisten osien ja keskikaupungin pääväyliä.

Töiden kestolle on Ruusu-Viitasen mukaan selityksenä ennen muuta maan alla olevan putki- ja kaapeliverkoston uusimisen työläys.

Monnankadun alle laskettiin uutena HKScanin siipikarjanlihajalostamon paineviemäriputki, uudet kaukolämpöputket, vesi- ja viemärijohdot sekä sähkö- ja tietoliikennekaapelit.

Putket ja kaapelit ovat eri syvyyksissä, ja sen seurauksena kaivantoja on tehty useaan kertaan eri vaiheissa. Parhaillaan Monnankadulla tehdään kaapelisiirtoja ja -asennuksia. Parin menneen viikon aikana autoliikenne on osan aikaa kulkenut kiertoteitä.

Kaapelitöiden jälkeen vuorossa on taas yksi kaivuuvaihe ja maansiirtotyö, kun kadut kantavat maakerrokset vaihdetaan. Sen jälkeen vuorossa on kadun asfaltointi. Yhtenä osavaiheena on vielä liikenneympyrän rakentaminen Monnankadun-Tarvonlantien risteykseen.


Kommentit (2)

  • Jorma

    ON kyllä pääväylä, koska minä käytän sitä päivittäin!

  • reka

    Rauman pääväylää kunnostetaan? Ei tämä kyllä ole mikään Rauman pääväylä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio