Rauman Fåfängan rantahotellin kaavoitus etenemässä

Kari SuniRauma

Vuodesta 2014 valmisteltu Rauman Fåfängan merenrantaniemen asemakaavan muuttaminen ja kylpylähotellin rakennuspaikan järjestäminen on etenemässä yhden askeleen.

Rauman kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto käsittelee ensi viikon tiistaina asemakaavamuutoksen kahta luonnosversiota. Suunnitelmana on, että luonnokset asetetaan julkisesti nähtäville eli kaupunkilaisten arvioitavaksi kommentointia varten.

Molemmissa luonnosvaihtoehdoissa kylpylähotellin rakennuspaikka on sijoitettu niemen eteläreunalle. Läntinen niemenkärki säilytettäisiin yleisenä virkistysalueena ja puistona. Pääosa nykyisestä rakennuskannasta on esitetty kaavamääräyksin suojeltavaksi

Runsaamman rakennusoikeuden vaihtoehdossa asemakaavaehdotus sallisi kerrosalaltaan enintään 10000 neliömetrin kylpylä- ja majoitusrakennuksen sekä siihen liittyvien pysäköintialueiden rakentamisen.

Toisessa vaihtoehdossa kaavaluonnos mahdollistaa noin 4 000 kerrosneliömetrin majoitus- ja saunarakennusten rakentamisen.

Rauman kaupunki ja Narmacon Oy solmivat vuonna 2016 suunnitteluvaraussopimuksen Fåfängan osan kaavoittamisesta hotellia varten.

Toisena sopimuskumppanina on Riku Räsäsen Suomen Elämyspalvelu Oy, joka parhaillaan uudistaa kaupungin omistamaa maauimalaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio