Ratkeaako Karrimaan tilanne tänään? – Lue täältä myös työilmapiirin tarkastuskertomus

Jussi Rakkolainen/Arkisto
Ratkeaako Karrimaan tilanne tänään? – Lue täältä myös työilmapiirin tarkastuskertomus

Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaan tilanne saanee suuntaviivat maanantaina.

Jussi RakkolainenHarjavalta

Suuntaviivat sille, millaiset mahdollisuudet Harjavallan kaupunginjohtaja Jaana Karrimaalla on jatkaa tehtävässään, piirrettäneen tänään maanantaina.

Harjavallan valtuustolle esitetään tilapäisen valiokunnan asettamista valmistelemaan kaupunginjohtajan irtisanomista tai muihin tehtäviin siirtämistä.

Aihetta on käsitelty paikkakunnalla jo aiemmin. Viime vuoden lopulla valiokunta jäi perustamatta, mutta sen sijaan kaupunginjohtajalle annettiin kirjallinen varoitus.

Varoituksen ja irtisanomisajatusten taustalla on kaupunginjohtajan käytös, joka on koettu muun muassa töykeäksi ja loukkaavaksi. Työilmapiiriä kaupungin keskushallinnossa pidetään huonona.

Tilapäisen valiokunnan perustamisesta voitaneen odottaa paljon keskustelua: jo kaupunginhallituksen kokouksessa päätösehdotuksesta jouduttiin äänestämään. Tuolloin pohjaehdotus voitti äänin 7 – 2.

Osa hallituksen jäsenistä olisi halunnut perustaa valiokunnan vain tutkimaan syyt kaupungin huonoon työilmapiiriin, ja antamaan lausuntonsa toimenpiteistä työilmapiirin tervehdyttämiseksi.

Vuosi sitten aluehallintovirasto teki työsuojelutarkastuksen kaupungin keskushallintoon viime tammikuussa. Tarkastuksen ja sitä ennen tehdyn kyselyn tulosten perusteella kaupungin johtoryhmä määrättiin työnohjaukseen.

Täällä koko tarkastuskertomus


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Prikulles

    Karrimaa on ihan OK johtaja. Valittajat ovat ottaneet ns. vallan. Se on päivän henki tuo valitus. Ja valitusta on totuttu kuulemaan vain tietyillä tahoilla.

  • Nimetön

    Avin antama toimintaohje kannattaa ottaa vakavasti. Jokaisella työntekijällä on oikeus tehdä työtään rauhassa. Työturvallisuus on asia, josta päävastuu on työnantajalla. Tässä tapauksessa myös kunnanhallituksen jäsenillä. Räikeimmissä tapauksissa siitä voi seurata linnatuomio. Lain mukaan johto syyllistyy samaan jos se ei ryhdy toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi ja sallii tilanteen jatkuvan ennallaan. Tuo Avin teksti ei jätä mitään arvailujen varaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio