Purkutyö alkoi – asuntomessuiksi valmistuvassa puutalossa opiskelijat ja seniorit asuvat yhdessä

Veera Korhonen
Purkutyö alkoi – asuntomessuiksi valmistuvassa puutalossa opiskelijat ja seniorit asuvat yhdessä

1970-luvulla rakennettu punatiilitalo puretaan, ja tilalle rakennetaan puurakenteinen senioritalo.

Mikko KoivistoPori

Porin kuudennessa osassa Riihikadun ja Tuomarinkadun kulmassa sijaitsevan punatiilitalon purku-urakka on alkanut. Svenska Kulturfonden i Björneborg rakennuttaa 1970-luvulla valmistuneen kerrostalon tilalle puurakenteisen senioritalon.

Säätiön puheenjohtajan Erik Rosenlewin mukaan työ alkoi asbestisaneerauksella.

–Talon lattiamattojen pohjaverkko on asbestia. Se täytyy poistaa ennen varsinaista purkamista.

Asbestityössä menee noin kolme viikkoa. Rakennus on tarkoitus saada puretuksi kahden kuukauden kuluessa.

Rosenlewin mukaan tilalle rakennettava puinen senioritalo valmistuu ensi vuonna järjestettäviksi Porin asuntomessuiksi.

–Talon on tarkoitus olla asuntomessujen sivukohde, jossa voimme esitellä uudenlaista senioriasumista.

Rosenlewin mukaan kolmikerroksiseen taloon tulee 24 asuntoa, joista suurin osa on kaksioita. Lisäksi on muutamia yksiöitä ja kolmioita. Asuntojen koot vaihtelevat 35:n ja noin 80 neliömetrin välillä.

Puutalo ei ole suunnattu pelkästään senioreille, sillä päärakennukseen on suunniteltu yksi asunto myös opiskelijoille. Lisäksi tontilla sijaitsevaan suojeltuun puutaloon on tulossa 1–2 opiskelija-asuntoa.

–Olemme tutustuneet ratkaisuun, jossa nuoret ja seniorit elävät samassa yhteisössä. Siitä on positiivisia kokemuksia harmonisen yhteiselon luomiseksi, Rosenlew perustelee.

Hän arvelee, että ikäihmiset ja nuoret tulevat hyvin toimeen sen vuoksi, että välistä puuttuu nuorten vanhempien ikäinen sukupolvi.

–Asutaan ikään kuin isovanhempien kanssa.

Rakentamisen yhteydessä myös tontilla sijaitseva puutarha remontoidaan kokonaan. Paikalle rakennetaan istumapaikkoja ja puitteet grillaamiselle. Lisäksi puutarhassa on mahdollista harrastaa pienimuotoista laatikkoviljelyä.

Hankkeesta vastaava Svenska Kulturfonden i Björneborg on yksityinen säätiö, jonka tarkoituksena on ruotsinkielisen kulttuuritoiminnan tukeminen Porissa ja Porin ympäristössä. Asunto-osakeyhtiö Tuomarinkulman omistaa säätiön hallinnoima Werner Petrellin rahasto.

Rosenlewin mukaan uusi senioritalo ei ole kuitenkaan tarkoitettu pelkästään ruotsinkielisille, vaikka ruotsinkielisyys katsotaankin hakuvaiheessa eduksi.


Kommentit (4)

  • evp.

    Mitähän tuostakin asumisesta tulee, opiskelijat bilettävät yökaudet, en kyllä muuttaisi tuohon tulevaan taloon.

  • Oudoksun

    Aika siistin näköinen mökki vielä. Kumma että se nyt purkaa pitää. Olisivat ennemmin ehkä voineet katsoa purettavaksi vaikka jonkun niistä kaameimmista pihlavan tai portsan betonikuutioista.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio