Potilas kuoli tuberkuloosiin Porissa – kymmeniä altistuneita

Veera Korhonen/Arkisto
Potilas kuoli tuberkuloosiin Porissa – kymmeniä altistuneita

Potilas menehtyi tuberkuloosiin Satakunnan keskussairaalassa viime viikon maanantaina.

Virve ViitanenPori

Potilas on menehtynyt tuberkuloosiin Satakunnan keskussairaalassa. Keuhkojen ja kurkunpään tuberkuloosiin sairastunut henkilö oli hakeutunut hoitoon myöhään, eikä häntä voitu enää hoitaa.

Potilas hakeutui hoitoon edellisviikon lauantaina, ja hän menehtyi viime maanantaina.

Tuberkuloosille altistuneita on noin 60. Kaikille altistuneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti ja heidät kutsutaan tutkimuksiin. Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Porin kaupunki ovat aloittaneet toimet näiden henkilöiden selvittämiseksi.

Sairaalassa potilaan lähikontaktit on jo ohjattu tutkimuksiin. Näitä altistuneita on viisi potilasta ja 15 henkilökuntaan kuuluvaa. Tavoitteena on katkaista tartunnan leviäminen ja tunnistaa nopeasti mahdolliset tuberkuloositapaukset.

Satakunnassa todettiin viime vuonna 10 tuberkuloositapausta, joista 6 sairasti keuhkotuberkuloosia. Tänä vuonna on aiemmin todettu vain yksi tuberkuloositapaus. Tartunnan jäljityksissä ei ole Satakunnassa viime vuosina todettu uusia tapauksia.

Suomessa todettiin viime vuonna 236 tuberkuloositapausta.


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • Siiri

    Hesarin mukaan hakeutui hoitoon jo viime kevättalvena! Oli kokeillut sekä julkista että yksityistä puolta Porissa. Kukaan ei vaan lähettänyt keuhkokuvaan.

  • Nimetön

    Kaikkea voi aina väittää ja arvailla, mutta kyseistä tautia ei niin kovin helposti edes lähdetä tutkimaan. Jostain kumman syystä keuhkokuvaan ei vaan saa lähetettä helpolla. Ja aivan turha syyllistää potilasta, joka useaan kertaan yrittää asiaansa selvittää lääkärille, jonka mielestä tuberkuloosin mahdollisuutta ei ole. Ihmetellä täytyy sitäkin, miten aika ajoin tämä lähes maailmasta hävinnyt tauti yllättää meidät aina yhtä ihmeellisesti. Eikä iällä tai sukupuolella todellakaan ole mitään merkitystä, saako tartunnan vai ei, todella ikävää tuollainen leimaaminen ja arvailu. Toivon kuitenkin, että kukaan ei nyt olisi saanut tartuntaa ja jos on, saisi sairastaa rauhassa ilman arvostelua ja armotonta spekulointia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio