Porissa vieraillut pääjohtaja lupaa Keskon investoivan kaupunkiin – uusi supermarket rakennetaan heti, kun tontti löytyy

Kari Mankonen
Porissa vieraillut pääjohtaja lupaa Keskon investoivan kaupunkiin – uusi supermarket rakennetaan heti, kun tontti löytyy

Keskon pääjohtaja Mikko Helander tutustui Porin visiitillään muun muassa kauppakeskus Puuvillan Citymarkettiin. Ensimmäistä kertaa kaupassa vieraillut mies oli näkemäänsä tyytyväinen.

Harri VallinPori

Kesko haluaa rakentaa Länsi-Poriin uuden K-Supermarketin heti, kun sopiva tontti löytyy. Asia nousi esiin Keskon pääjohtaja Mikko Helanderin keskiviikkoisella Porin vierailulla.

–Pori on meille tärkeää aluetta, ja investoimme tänne varmasti jatkossakin. Päivittäistavarakaupan markkinaosuutemme on Porissa tällä hetkellä 34–35 prosenttia, mikä on lähellä kaikkien aikojen ennätystä.

Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Olli Setänen kertoo, että uusi supermarket tarvitaan, koska K-Market Länsi-Pori on jäänyt vanhanaikaiseksi.

–Sijainti on hyvä, mutta kauppa ja parkkialue ovat liian pienet.

Markkinaosuuden kasvu on osittain seurausta kasvaneesta myymäläverkostosta. Keskon ostamalla Suomen Lähikauppa Oy:llä oli Satakunnassa noin 40 Siwaa ja Valintataloa, joista noin 30 muutettiin K-Marketeiksi.

Maanlaajuisesti K-Markettien määrä kasvoi kaupan myötä noin 400:lla. Siwoja ja Valintataloja siirrettiin Helanderin mukaan K-Market-ketjuun suunniteltua enemmän, koska kuluttajien vastaanotto uusituille kaupoille oli odotettua parempi.

–Asiakasmäärät ovat kääntyneet kasvuun kaikissa näissä uudistetuissa kaupoissa.

400 uudesta K-Marketista kauppiaille on siirretty tähän mennessä noin 150. Tavoitteena on, että lopuista kaupoista tulee kauppiasvetoisia ensi vuoden loppuun mennessä. Satakunnassa aikataulu on Setäsen mukaan sama.

–Tavoitteena on, että puolessa uusista K-kaupoista on kauppias tämän vuoden loppuun mennessä ja lopuissa ensi vuonna.

Kari Mankonen
Keskon pääjohtaja Mikko Helander tapasi Porissa muun muassa Puuvillan Citymarketin kauppias Juha Jyllin ja tavaratalopäällikkö Minna Ollikaisen sekä Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Olli Setäsen.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander tapasi Porissa muun muassa Puuvillan Citymarketin kauppias Juha Jyllin ja tavaratalopäällikkö Minna Ollikaisen sekä Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Olli Setäsen.

Keskolla on vahva luotto keskustojen pienten kauppojen kysynnän kasvulle. Tässä ollaan Helanderin mukaan hyvässä vauhdissa.

–Lähikauppojen myynnit ovat kehittyneet suunniteltua paremmin. Se viestii meille siitä, että kuluttajat arvostavat hyviä lähikauppapalveluita.

Aivan kaikki keskustojen kauppapaikat eivät kuitenkaan asiakkaita vedä. Yksi tällaisista on Porin Isolinnankadulla sijaitseva K-Supermarket Isolinna, joka suljetaan tänä syksynä.

–Verkostokehitystä tehdään aina, mihin liittyy myös yksittäisten kauppojen sulkemisia ja uusien avaamisia, Helander sanoo.

Setäsen mukaan Isolinnankadun kauppapaikka oli eittämättä vanhentunut, ja sen modernisointi olisi ollut valtava investointi. Kauppapaikan vetovoimaan vaikutti myös Alkon muutto pois kaupan yhteydestä. Kaupan yhteydessä toimivan Alkon vaikutus kaupan myyntiin on Helanderin mukaan erittäin suuri.

–Monella paikkakunnalla on vain yksi Alko. Jos siinä on vierekkäin K-Supermarket ja S.-Market, ja toisen yhteydessä on Alko, voi se lisätä sen kaupan myyntiä 20, tai jopa 30 prosenttia.

Mikkolaan vuonna 2008 valmistuneen kauppakeskus Iccon tilanne on Setäsen mukaan paranemaan päin.

–Siellä on tyhjää tilaa, mutta 1 200 neliölle on tulossa käyttäjä ensi vuoden alussa.

Kauppakeskuksen ykkösveturina toimivan Mikkolan Citymarketin myynnin kehitys on ollut Setäsen mukaan tänä vuonna kasvu-uralla. Hän kuitenkin myöntää, että enemmänkin sieltä ehtisi myymään.

Kolme vuotta sitten avautuneen kauppakeskus Puuvillan Citymarketin vetovoima on osoittautunut hyväksi.

–Asiakasmäärät ovat kasvaneet ja kasvumahdollisuuksia on edelleen, sanoo Puuvillan Citymarketin kauppias Juha Jylli.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Tähän näin valtateiden 8 ja 23 uuden risteyksen viereen!! Voin kertoo et menekki taattu ja asiakkaita riittäis, samaan syssyyn siihen voi pykätä aakkosasemanki.

  • Nimetön

    Länsiporissa on ko K – Supermarket, sekä 3 kpl K – marjetteja. Sekä Prisma ja Lild. Joten onko tuo tarpeellista? Joen toiselle puolelle olis ehkä tarvetta enemmän tälle hankkeelle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio