Porissa ei ole hätiköity renkaanvaihdossa, poliisi ei vielä sakota nastoista

Sini Kuvaja
Porissa ei ole hätiköity renkaanvaihdossa, poliisi ei vielä sakota nastoista
Sini KuvajaSatakunnan Kansa

Maakunnan autoilijoiden ei tarvitse vielä pelätä sakkoja, vaikka alla olisivat vielä nastarenkaat. Lain mukaan viimeinen renkaiden vaihtopäivä oli maanantaina.

Laissa mainitaan myös, että keliolosuhteiden niin vaatiessa nastarenkaita voi käyttää myöhemminkin.

Satakunnan Kansan porilaisella parkkipaikalla suorittaman ”rengasratsian” mukaan Porissa ei ole vielä renkaidenvaihtoa hätiköity. Tutkimistamme autoista yli puolella oli vielä allaan nastarenkaat.

– Niin kauan kun on vaara, että on yöpakkasia tai sataa lunta, niitä on mahdollisuus käyttää. Ainakin huhtikuu on poliisilla ollut sellainen, ettei nastarenkaiden käyttöön ole puututtu, sanoo ylikomisario Simo Pukkila Lounais-Suomen poliisista.

Hän huomauttaa, että liukkaiden kelien mahdollisuus on vielä olemassa.

– Aina ei tiedä sitäkään, mihin ihmisillä on matka ja mihin vuorokauden aikaan. Kun Lapin lumet sulavat, silloin viimeistään on oltava kesärenkaat, mutta ei vielä huhtikuussa.

Aikaisintaan poliisi siis puuttuu nastarenkaisiin toukokuussa.

– On aika harvinaista, että talvirenkaita on autoissa enää kesänkorvalla tai kesällä. Aika hyvin ihmiset vaihtavat niitä. Ajettavuus ja melu vaikuttavat, auton käyttäjä haluaa jo itsekin saada hiljaisemmat renkaat alle. Silloin tällöin talvirenkaista on sakotettu, mutta erityinen ongelma se ei ole ollut yhtenäkään vuonna, Pukkila sanoo.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Jos ei nykysuomen talvessa pärjää kesärenkailla, niin kannattaa harkita taksin asiakkuutta.
    Ei se auton ajaminen nyt niin helkkarin vaikeeta ole.

  • Pori laine

    Porissa ei poliisi ole koskaan sakottanut ketään vaikka on ajanut nastarenkailla kesällä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio