Porin työterveyshuoltoon tuli lisäkustannuksia – Terveystalolle 320 000 euroa lisää

Miikka Kiminki
Porin työterveyshuoltoon tuli lisäkustannuksia – Terveystalolle 320 000 euroa lisää

Porin kaupunki ostaa työterveyspalvelut Suomen Terveystalo Oy:ltä.

Ville HammarbergPori

Porin kaupungin ja Suomen Terveystalo Oy:n välistä järjestelmää työterveyshuollon palvelujen järjestämisestä aiotaan tarkistaa.

Aiemmassa ennen vuotta 2017 voimassa olleessa Porin kaupungin ja Satakunnan työterveyspalvelut -liikelaitoksen tekemässä työterveyshuollon toimintasuunnitelmassa ei ollut pitkäaikaissairauksiin ja rutiinitarkastuksiin kirjattu rajausta niiden olennaisesta vaikutuksesta työkykyyn.

Käytäntö oli kuitenkin muodostunut sellaiseksi, että ne kuuluivat työterveyshuollon sairaanhoidon piiriin.

Jotta palvelu säilyy entisenlaisena, tarvitsee nykyinen palveluntuottaja Terveystalo lisäeuroja 320 000, joista tosin Kela-palautuksina saadaan takaisin puolet.

Arvioitu korotus on noin 10-11 prosenttia työterveyshuollon kustannuksiin.

Porin kaupunginhallitus päätti, että työterveyshuollon toimintasuunnitelma päivitetään syksyllä 2017 entisen palvelutason mukaiseksi.


Kommentit (14)

  • JK

    Jos nyt luette uudestaan tuon artikkelin. Neuvoteltu sopimus oli suppeampi kuin vanhassa työterveyshuollossa. Nyt halutaan sama palvelutaso takaisin. Pitäisikö Terveystalon ilmaiseksi hoitaa asiakkaat. Eiköhän vika löydy taas kaupungin virkamiehistä. Ei ole ensimmäinen kerta, kun ei osata tehdä tarjouspyyntöjä.

  • Porin veronmaksajat yksityisen yrityksen lypsylehmäksi

    Alun alkaenkin vastustin Terveystalon hyväksymista kaupungin työterveyspalvelujen tuottajaksi. Lähinnä perustelin sitä SK:n kommenttikirjoituksissani tämän ulkomaalaisomisteisen firman agressiivisella ”verosuunnittelupolitiikalla”: harvana vuonna yritys on ”suostunut” voitoistaan valtiolle ja kunnille verosenttejä jakamaan, omistajille sen sijaan on kertynyt muhkeita osinkoja ja voittoja. Viimeisistä verotiedoista (SK:n julkaisu loppuvuonna 2016) ei löytynyt Terveystalon nimeä, sen sijaa muut Porissa toimivat vastaavat yritykset kyllä löytyivät veroa maksaneiden joukosta. Ja tällaisen firman Porin päättäjät valitsivat veronmaksajien taakaksi. Lobbarit ovat tehneet todella palkkansa eteen työtä päättäjiä taivutellessaan. R. Jussila

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio