Porin sivistyslautakunta päättää tänään kohua herättäneestä iltapäivätoiminnan kilpailutuksesta – äänestyksestä tulossa äärimmäisen tiukka

Hanna Laasanen
Porin sivistyslautakunta päättää tänään kohua herättäneestä iltapäivätoiminnan kilpailutuksesta – äänestyksestä tulossa äärimmäisen tiukka

Laura Pullinen (vihr.) on vaa'ankieliasemassa, kun sivistyslautakunta päättää iltis-toiminnan hankinnasta.

Sakari MuurinenPori

Porin sivistyslautakunta päättää tiistain kokouksessaan iltapäivätoiminnan kilpailutuksesta. Kokous alkaa kello 16.30 ja sen odotetaan kestävän noin kaksi tuntia. Satakunnan Kansa seuraa tapahtumia ja uutisoi lopputuloksesta kokouksen jälkeen.

Lautakunta päättää toimialajohtaja Esa Kohtamäen esityksestä keskeyttää kilpailutus ja aloittaa se alusta. Esityksen takana on luultavasti SDP:n ja vasemmistoliiton kuusi jäsentä. Kaikkiaan lautakunnassa on 13 jäsentä.

Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten kuusi valtuutettua esittävät oletettavasti, että päätös tehdään alkuperäisen kilpailutuksen pohjalta.

Porvareiden (mukaan lukien laitaoikeistolainen PS) ja vasemmiston äänten jakautuessa tasan 6–6, ratkaisevassa asemassa on vihreiden Laura Pullinen. Hän ei vielä maanantaina suostunut kertomaan kantaansa.

Niin kutsuttu Iltis-kohu sai alkunsa, kun Kohtamäki veti kilpailutuksen pois lautakunnan käsittelystä kuukausi sitten helmikuussa. Kilpailutuksen oli voittanut kaikkien iltapäiväryhmien osalta yksityinen Pilke päiväkodit Oy. Hävinnyt osapuoli oli Työväen urheiluliiton Satakunnan piiri, jolla on hyvin läheiset suhteet Porin valtapuolue SDP:hen.

Myöhemmin kävi ilmi, että keskeytyksen taustalla oli kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen (sd.). Hän oli tilannut ulkopuolisen asiantuntijalausunnon, jonka mukaan tarjouspyynnössä ei eritelty laatukriteereitä riittävän tarkasti.

Pilke oli voittanut TUL:n sekä hinnassa että laadussa.

Satakunnan Kansauutisoi tänään nimettömiin lähteisiin vedoten, että Porin johtavat demarit olivat suunnitelleet asian epävirallisessa kriisikokouksessa, jossa oli mukana myös asiaan esteellisiä luottamushenkilöitä. Sosiaalidemokraattien riveistä yksikään ei kiistänyt väitettä, mutta kokouksen tarkka ajankohta ja sisältö ovat edelleen osittain epäselviä.

Poliittinen vasemmisto on julkisuudessa perustellut kantaansa sillä, että nyt kilpailutuksessa kaikki iltapäiväryhmät olivat menossa samalle toimijalle.

Edellisessä kilpailutuksessa vuonna 2015 Pilke sai 19 ryhmää ja TUL 10, mikä oli sekin kova isku iltis-toimintaa vuosien ajan hallinneelle TUL:lle. Parhaimmillaan TUL:lla on ollut miltei 70 prosenttia koko toiminnasta.

Kaupunki on säästänyt kilpailutuksilla huomattavat summat rahaa. Vuoteen 2012 verrattaessa sama palvelu suunnilleen samalle määrälle lapsia maksoi viime vuonna noin 600 000 euroa vähemmän.

Vuonna 2012 Iltapäivätoiminnan menot olivat 2 069 123 euroa ja alustavan tilinpäätöksen mukaan 1 488 306 euroa vuonna 2017.

Juttua päivitetty 13.3 klo 14.48: lisätty tieto iltapäivätoiminnan menoista.

Sivistyslautakunnan 13 jäsentä

Tommi Raunela, SDP, puheenjohtaja

Martti Lundén, SDP

Sinikka Alenius, SDP

Pirjo Mäki, SDP

Jaakko Jäntti, Vas, varapuheenjohtaja

Marja Ruohonen, Vas

Juha Joutsenlahti, Kok

Mikael Ropo, Kok

Henna Kyhä, Kok

Ismo Läntinen, PS

Marianne Ostamo, PS

Aila Korkeaoja, Kesk

Laura Pullinen, Vihr


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Ihmettelen niitä tutkimuksia joissa Suomi on maailman vähiten korruptoituneita maita. Tulisivatpa Poriin tutkimaan. Mikäli järjestäytyneeltä rikollisuudelta kielletään näkyvien tunnusten käyttö julkisilla paikoilla, niin Porin demareilta täytyy kieltää vappujuhlat…

  • FYI

    Ajatelkaa, kuinka paljon Porin Demarit ja Vasemmistoliitto ovat lypsäneet veroeurojamme TUL: lle.
    Niillä rahoilla olisi saanut aikaan vaikka mitä. Nytkin olisi esim talviaurausta…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio