Porin perusturva varoittaa: Asiakasta yritetty huijata maksamaan tekstiviestillä 52, 60 euron terveyskeskusmaksu

Porin perusturva varoittaa: Asiakasta yritetty huijata maksamaan tekstiviestillä 52, 60 euron terveyskeskusmaksu

Porin perusturva korostaa tiedotteessaan, ettei koskaan lähetä muistutuksia maksuista tekstiviestillä.

Jukkapekka VarjonenPori

Porin perusturvan asiakkaalle on lähetetty huijausviesti, missä asiakasta pyydetään maksamaan maksamaton terveyskeskusmaksu annettuun tilinumeroon. Viesti oli tullut numerosta 15000.

Porin perusturva ei koskaan lähetä muistutuksia maksuista tekstiviestillä.

Asiasta on tiedotettu poliisille. Huijaustekstiviestien lähettämisen laajuudesta ei ole perusturvalla tietoa.

Porin perusturvan talouspäällikkö Ilkka Manninen kertoo, että huijausviestin saanut soitti laskusta perusturvan laskutukseen, missä se paljastui huijaukseksi.

Manninen epäilee, että yhteystiedot ei ole otettu Porin perusturvasta, vaan jostain muusta asiakasrekisteristä. Asiakasta vaadittiin maksamaan 52,60 euroa. Perusturvassa ei ole tällä hetkellä palvelua, joka maksaisi juuri tuon verran.

Itse huijausviestiä Manninen kuvaa sen verran hyvällä suomella kirjoitetuksi, ettei sitä siitä huijaukseksi huomaa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    ”Tää menee ihan mahdottomaksi. Mihin enää voi luottaa. Pian ainoa vaihtoehto on, että laskut tulevat postilaatikkoon ja ne mennään maksamaan pankin tiskille.”

    Tässä taas on ongelmana postin epävarmuus. Laskuja ym. postia katoaa jatkuvasti.

  • Nimetön

    Tää menee ihan mahdottomaksi. Mihin enää voi luottaa. Pian ainoa vaihtoehto on, että laskut tulevat postilaatikkoon ja ne mennään maksamaan pankin tiskille.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio