Porin kokoomuksen ja perussuomalaisten oppositiorakkaus säröilee jo nyt – "Läntinen tulistui turhan paljon"

Kari Mankonen
Porin kokoomuksen ja perussuomalaisten oppositiorakkaus säröilee jo nyt – "Läntinen tulistui turhan paljon"

–Emme me ole oppositiossa, emmekä oppositiotovereita, Anttivesa Knuuttila sanoo kokoomuksen suhteista perussuomalaisiin.

Sakari MuurinenPori

Porin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajalta Anttivesa Knuuttilalta ei heru ymmärrystä urheilutalon kohtaloon pettyneelle perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajalle Ismo Läntiselle. Läntinen tulistui keskiviikkona toden teolla, kun kauan puhuttu urheilutalon peruskorjaus ja laajennus ei mahtunut kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen talousarvioesitykseen. Hanke sai 100 000 euroa suunnittelurahaa, eli eteneminen on varsin verkkaista.

Knuuttila sanoo, että hankkeet eivät lähde liikkeelle sormia napsauttamalla. Sen hän on itsekin huomannut tehtyään 15 vuoden uran Porin teatterissa.

–Se on ihan normaali menettely, että ensin suunnitellaan ja sen jälkeen lähdetään toteuttamaan. Tässä ei sen suurempaa dramatiikkaa ole. Ehkä Läntinen vähän turhankin paljon tulistui.

Kokoomus ja perussuomalaiset irtaantuivat Porin valtuustosopimusneuvotteluista reilu viikko sitten ja asemoituivat vähemmistön turvin ikään kuin oppositioon. Puolueet julkaisivat yhteisen "valtuustosopimuksensa", jossa urheilutalosta ei toki sovittu mitään. Tarkoituksena oli iskeä yhteisvoimin kapuloita demarivetoisen päätöksenteon rattaisiin.

Nyt oppositiotoverille ei ole luvassa tukea?

–Emme me ole oppositiossa, emmekä oppositiotovereita, Knuuttila sanoo.

Knuuttilan mukaan budjettiesitys ei ole kokoomuksen näkökulmasta huono. Etenkin kun kunnallisveroprosentti ei nouse. Myös se, ettei kiinteistövero nouse enempää kuin valtio määrää, lämmittää mieltä. Investointien taso (45 miljoonaa euroa) sen sijaan mietittää.

–Ei se utopistinen ole, mutta kova tavoite kuitenkin. Vastapuolella 7 miljoonan myyntituloissa on tekemistä.

Hän sanoo, että myös budjettiin esitetty lainamäärä (10,5 miljoonaa euroa) tuntuu ahdistavalta.

–Lainamäärä on noussut merkittävästi viime vuosina ja se kehitys pitäisi saada poikki. Tämä kymmenen miljoonaa on maksimimäärä, mutta eihän sitä ole väkipakolla pakko ottaa.

Vasemmistokoalition alkuviikosta solmimasta Pori-sopimuksesta hän on sitä mieltä, että paperista tuli turhan linjaton, vaikka siellä onkin joitain kokoomukselle tärkeitä asioita.

–Pyrittiin hakemaan kaikille sopivaa millä keinolla hyvänsä, niin silloin pakkaa tulemaan tommosta jälkeä.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Asiaa

    Läntinen puhui asiaa, aivan sama onko tulistunut ”paljon” tai ”vähän”.

  • Nimetön

    15 vuottako se siellä teatterilla on ollut?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio