Porin kaupunki lupaa ensiapua lemmikeille ympäri vuorokauden

Timo Marttila/Arkisto
Porin kaupunki lupaa ensiapua lemmikeille ympäri vuorokauden

Porin pieneläinpäivystyksessä kävi viime vuonna lähes 3000 asiakasta.

Satakunnan KansaPori

Porin kaupunki vastaa lemmikinomistajien huoleen pieneläinpäivystyksen tilasta. Porin seudun asukkaat ovat keränneet yli 2 400 allekirjoitusta adressiin, jossa vaaditaan toimivaa pieneläinpäivystystä.

Adressi sai alkunsa tapauksesta, jossa koira kuoli Porin pieneläinlääkäripäivystyksen portaille. Monet allekirjoittajat arvostelivat eläinlääkäripäivystyksen toimintaa, vaikka osa kommentoijista kertoi myös saaneensa hyvää palvelua.

Pieneläinvastaanoton päivystysaika Porin seudun yhteistoiminta-alueella on kello 16.15–8 ja viikonloppuisin perjantaista kello 16.15:sta maanantain aamukahdeksaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pieneläinvastaanotto on miehitetty koko tuon ajan tai puhelimeen pystyttäisiin vastaamaan välittömästi.

– Päivystyspuhelin on kyllä auki koko päivystysajan, mutta joskus eläinlääkäri avustajineen on kiinni kiireellistä apua tarvitsevan eläimen hoidossa, kertoo Porin ympäristöviraston johtaja Matti Lankiniemi.

Päivystyspuhelimesta luvataan soittaa takaisin apua tarvitsevalle heti kun mahdollista, kunhan soittaja ei ole estänyt numeroaan näkymästä ja hänen liittymässään on riittävästi saldoa. Mikäli päivystäjä ei ole klinikalla, hän on velvollinen saapumaan sinne kiireellistä apua antamaan puolen tunnin kuluessa.

Päivystys on tarkoitettu vain kiireellisin hätätilanteisiin ja päivystysajan maksut ovat korotettuja.

Lankiniemen mukaan yhteistoiminta-alueen eläinlääkäripäivystys toimii pääsääntöisesti hyvin. Reklamaatioita kertyy alle kymmenen vuodessa.

Pieneläinpäivystyksen puhelinnumero kiireellistä apua tarvitseville lemmikeille on 0600-301301.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio