Porin Ässät suojatievahdissa – Ykkösluokan aloittavat saivat koulumatkaseurakseen patapaitoja, katso kuvat

Joonas Salli
Porin Ässät suojatievahdissa – Ykkösluokan aloittavat saivat koulumatkaseurakseen patapaitoja, katso kuvat

Erotuomari Markku Ylitalo (vas.), Oona Selivaara, Niklas Peltomäki, Sofia Ruisma, Matias Varttinen ja Eino Tapala kertasivat suojatien ylittämistä Ahlaisten koululla.

Joakim Westrén-DollPori

Ahlaistentiellä käy kova kuhina.

Pienellä kyläkoululla koululaisia odottaa juhlava vastaanotto, kun rehtori Kaija Järvenpään lisäksi huomenet huikkaavat Porin Ässien puolustaja Niklas Peltomäki, patapaitojen oma kasvatti Matias Varttinen, sekä raitapaitaan sonnustautunut jääkiekkoerotuomari Markku Ylitalo.

Tilataksista purkautuu innokkaasti ulos selkärepunkokoisia tuoreita ensiluokkalaisia, jotka saattue opastaa suojatien yli. Ensin katse vasemmalle, sitten oikealle, ja vielä kerran vasemmalle.

–Tässä on pojilla tärkeä turvallisuustehtävä, Ylitalo kertoo.

Joonas Salli
Tie auki! Anssi Tuomela lähti saattamaan perässä seuraavaa isosiskoa Anni Tuomelaa ensimmäiselle koulumatkalleen.

Tie auki! Anssi Tuomela lähti saattamaan perässä seuraavaa isosiskoa Anni Tuomelaa ensimmäiselle koulumatkalleen.

Niklas Peltomäellä on valmiina vastaus siihen, miten koulumatkaansa taittavat lapset säilyvät ensisijaisesti pahimmilta kolhuilta.

–Kyllä se kypärä on pyöräillessä tärkeä olla. Pää on ihmisen tietokone, se ei saa menee hajalle. Ihan niin kuin meidänkin lajissa, jos vaikka laitaa päin lentää ilman, niin huonosti käy.

Kun kello lyö yhdeksän, siirtyy Ahlaisten koulun kymmenen ensiluokkalaisen rykelmä luokkaan siistissä peräjonossa.

Ensimmäisellä oppitunnilla koulumatkan turvallisuus käydään vielä kertaalleen läpi.

Sitten jaellaan nimikirjoituksia.

Eurasta liigajoukkueeseen ponkaissut Varttinen kertoo oman ensimmäisen koulupäivän tuntemusten jääneen vahvana muistiin.

–Hieno tapahtuma, ja hieno juttu että saa tulla mukaan. On se aloitus kuitenkin monelle tosi jännä päivä. Nyt tätä kautta jää varmaan lapsillekin osa neuvoistakin sitten mieleen.

Joonas Salli

Kommentit (4)

  • Nimetön

    Älkää aina rutisko, kun tehdään vain mitä tahansa. Kyllähän Ässät osaa tehdä muutakin kuin pelata. Onko se väärin?

  • Hapsu

    Hieno veto

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio