Porilaisesta kasvattamosta virtasi kilokaupalla marihuanaa Tampereelle

Heikki HakolehtoPori

Poliisi paljasti kesäkuun alussa suuren kannabiskasvattamon toiminnan Porissa. Esitutkinnan mukaan 59- ja 35-vuotiaat porilaismiehet kasvattivat tarkoitusta varten vuokratussa tilassa ainakin kuusi satoa kannabiskasveja, yhteensä 841 kasvia.

Miehet saivat viime viikolla syytteen törkeästä huumausainerikoksesta Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Juttua käsitellään laajemman huumerikosvyyhdin osana. Syytetyt ovat isä ja poika.

Sadoista kolme on ollut 18 kasvin suuruista, neljäs 20 kasvin ja viides 60 kasvin suuruinen. Syyttäjän mukaan tekijät saivat kasveista kukintoa yli 7 kiloa. Kuudes, peräti 707 kasvia käsittänyt sato oli vielä kasvamassa, kun poliisi löysi kasvattamon kesäkuussa.

Kasvattamisessa tekijät ovat käyttäneet apunaan valaisimia ja muuntajia, tuulettimia, vesipumppuja, ajastimia, kuivuria, lämpömittaria, lannoitteita, ilmanpuhdistimia, ilmastointiputkia ja suodattimia sekä lämmitintä.

Syyttäjän mukaan miehet myivät kasveista saamaansa marihuanaa kuudessa erässä yhteensä 4,5 kiloa oriveteläiselle miehelle. Lisäksi he luovuttivat vastikkeetta 400 grammaa marihuanaa tuntemattomaksi jääneille henkilöille. Miesten hallusta takavarikoitiin 2 855 grammaa marihuanaa.

Oriveteläismies levitti marihuanaa Tampereen seudulla. Häneltä takavarikoitiin 707 grammaa marihuanaa. Miestä syytetään kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, koska hän oli pitänyt hallussaan ja levittänyt myös amfetamiinia ja metamfetamiinia.

Syyttäjän mukaan porilaismiehet saivat rikoksestaan taloudellista hyötyä ainakin 31 500 euroa. Heiltä takavarikoitiin käteistä rahaa yli 5 700 euroa.

Käräjäoikeus antaa jutussa tuomionsa myöhemmin. Syyttäjä vaatii porilaismiehille vähintään kolmen ja puolen vuoden pituisia vankeusrangaistuksia.


Kommentit (3)

  • Arvot on oudot

    Sinällään järkyttävää että kielletyn kasvin kasvattamisesta saa suuremmat tuomiot kuin esimerkiksi raiskauksesta tai pahoinpitelystä.
    Kertoo paljon yhteiskunnan arvoista missä mennään.

  • Suuri ja Mahtava

    Kannabiksen pelko on suomalaisiin nuijittu vääristelevällä valistuksella jo 90 luvulla. Täysin käsittämätöntä on se, että vaikka lähes kaikilla on mahdollisuus tarkastaa kaikki asiat internetin kautta puolueettomista lähteistä ( kuten thl.fi ), näin ei koskaan tehdä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio