Porilainen sukeltaja otti Vuoden sukelluskuvan – Höyrylaivan hylyllä aavemainen tunnelma

Kalle Nordling
Porilainen sukeltaja otti Vuoden sukelluskuvan – Höyrylaivan hylyllä aavemainen tunnelma

Vuoden sukelluskuvassa ollaan höyrylaivan hylyllä.

Ilona Koskimäki

Sukeltajaliitto on valinnut Vuoden sukelluskuvaksi porilaisen Kalle Nordlingin hylkysukelluskuvan Klaus Oldendorfilla.

Tuomaristo kommentoi kuvaa näin: ”Hylkyjen kuvaaminen Suomen olosuhteissa on vaikeaa: valoa on vähän ja näkyvyys usein huono. Tässä klassisessa hylkykuvassa keinovalo ja luonnonvalo on saatu kauniisti tasapainoon. Kuvaaja on tavoittanut suomalaisen hylkysukelluksen tunnelman parhaimmillaan.”

Höyrylaiva Klaus Oldendorfin hylky sijaitsee Porkkalan Kallbådanin edustalla 30–40 metrin syvyydessä. Alus upposi vuonna 1942.

Kalle Nordling on sukeltanut ja kuvannut veden alla vuodesta 2014, mutta hyvin aktiivisesti alusta lähtien. Mieluiten hän kuvaa vedenalaisia maisemia ja sukeltajia vallitsevassa valossa, ja etenkin hylyt ovat lähellä sydäntä. Nordling on Porin Urheilusukeltajien jäsen.

Kilpailuun osallistui 28 kuvaajaa yhteensä 238 kuvalla ja kahdella videolla. Tuomareina toimivat sukelluskuvaajat Stig Gustavsson ja Pekka Tuuri.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio