Pori merkitsi 17 000 eurolla Tieran osakkeita – kuntien oma yhtiö auttaa tietotekniikan kilpailutuksissa

Ilona KoskimäkiPori

Porin kaupunki osallistuu kuntatoimijoiden omistaman osakeyhtiö Tieran osakeantiin ja merkitsee 8 506 osakkeita yhteishintaan 17 012 euroa. Tiera on vuonna 2010 perustettu yhtiö, joka kehittää kuntasektorin ICT- eli tieto- ja viestintätekniikan palveluita yhteistyössä kuntien ja muiden julkisten ja kaupallisten toimijoiden kanssa.

Porin kaupungille liittymisen välitön hyöty on järjestelmätuotteiden hankinnassa. Kaupungilla on edessä useita paljon resursseja vaativia järjestelmähankintoja, joista osa voidaan hoitaa Tieran palvelujen avulla. Jatkossa Pori voi olla mukana kaikissa Tieran tulevaisuuden ICT-kilpailutuksissa.

Maakunta- ja sote-uudistuksen vuoksi kuntakenttä on yhden historiansa suurimman muutoksen edessä. Nämä muutokset yhdessä teknologisen kehityksen ja digitalisaation kanssa luovat sekä epävarmuutta että uusia mahdollisuuksia. Tierasta haetaan kehittämisyhtiötä, jonka avulla kaupunki voi toteuttaa yhteistyöhankkeita muiden kuntien kanssa.

Tieran omistajina on tällä hetkellä yli 265 kuntatoimijaa: 200 kuntaa, 44 kuntayhtymää ja 21 kuntaomisteista osakeyhtiötä sekä Suomen Kuntaliitto.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio