Pori Jazz veti noin 60 000 kävijää, järjestäjät tyytyväisiä tämän vuoden uudistuksiin

Monipuolinen ohjelmisto ja hyvä sää tekivät lauantaista suosituimman päivän.

Veera Korhonen
Pori Jazz veti noin 60 000 kävijää, järjestäjät tyytyväisiä tämän vuoden uudistuksiin

Tällainen yleisömassa velloi päälavan edessä perjantaina, kun Jamiroquai esiintyi Pori Jazzissa.

Ilona KoskimäkiPori

Tänä vuonna Pori Jazzeilla vieraili noin 60 000 kävijää, kun lasketaan yhteen Kirjurinluodon kävijät ja Cafe Jazzissa järjestettyjen maksullisten konserttien yleisö.

Vilkkain päivä oli lauantai, jolloin Kirjurissa juhli 25 000 henkeä. Sää oli lämmin ja illan pääesiintyjä oli Grace Jones. Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen uskoo, että lauantain suosion salaisuus oli vaihtelevassa ohjelmistossa.

–Oli Chaka Khan, Erykah Badu ja Michael Kiwanuka. Lokkilavalla oli myös hyvä jazz-ohjelma ja Jokilavalla Jethro Tull. Monipuolinen ohjelma vetää monenlaista yleisöä.

Torstaina väkimäärä jäi vaisuksi, vain reiluun 10 000 henkeen. Sää kääntyi illalla sateiseksi ja oli muutenkin viileä koko päivän ajan.

–Se tietysti harmittaa esiintyjien, yleisön ja vähän meidänkin puolesta, mutta säälle emme mitään mahda, Nieminen toteaa

Perjantai puolestaan oli liki yhtä hyvä päivä kuin lauantai, silloin pääesiintyjänä oli Jamiroquai ja Kirjurinluodossa kävi 23 500 henkeä.

Jazz-organisaatiossa ollaan kävijämääriin tyytyväisiä. Viime vuonna Jazzissa kävi 56 000 ihmistä eli muutama tuhat vähemmän kuin tänä vuonna.

Tänä vuonna myös kolmen päivän lippuja myytiin enemmän kuin viime vuonna.

Toimitusjohtajan ja tiedottaja Mikko Peltolan korviin ei ollut kantautunut tietoa minkäänlaisista järjestyshäiriöistä Kirjurissa.

Teknisiä ongelmia ja myöhästymisiäkään ei ollut lukuun ottamatta Erykah Badun keikan alun viivästymistä.

Tänä vuonna Kirjurinluodon festivaalialueelle oli tehty muutoksia, muun muassa vip-tilat oli siirretty mäen päälle ja ruokamyyjiä oli aiempaa enemmän.

–Palveluiden ja kulkujen sijoittelun merkitys kasvaa, kun ihmismäärät lisääntyvät, Nieminen sanoo.

Toimitusjohtaja oli tyytyväinen muutoksiin ja piti itse erityisesti parannellusta visuaalisesta ilmeestä ja iltavalaistuksesta.

–Oli pyöreitä telttoja ja lamppuketjuja, jotka illalla näyttivät todella hyviltä ja viihtyisiltä. Kirjurinluodon parhaat puolet ja vehreys korostuivat.


Kommentit (13)

  • Mary

    Todella huonosti järjestetty pääsy festarialueelle: moni jonotti todella pitkään porteilla sisäänpääsyä maksettujen lippujen kanssa, kunnes saatiin tietää, että liput joutuu vaihtamaan eri pisteessä rannekkeisiin. Uusi jonotus rannekepisteelle ja uusi jonotus festarialueelle. ”Karsinat” ja yli-innokkaat järkkärit kummaksuttivat myös. Esiintyjät ja tunnelma upeat! Kiitos siitä!

  • Nimetön

    0,33 oluttölkki: 6 euroa, 0,33 siideritölkki: 7,50 euroa, halvin viinipullo: 26 euroa, ja noita joutui illalla kaiken lisäksi jonottamaan aina sen 10-15 minuuttia kerrallaan, kun yhden alkoholiannoksen sai vain ostaa kerrallaan, mutta onhan se hienoa, että järjestäjät ovat tyytyväisiä. Eikä ollut vaimon kanssa todellakaan tarkoitus juopua, eikä juovuksissa illan päätteeksi oltukaan, mutta oltiin yli 100 euroa köyhempiä. Eli kyllä hinnat alkaa olla nyt ns. tapissa, kun noilla hinnoilla ilma vaikuttaa nyt myös enemmän kuin ennen, minkä näytti hyvin toteen nyt tuo torstain heikko yleisömäärä. Meillä porilaisilla varsinkin ratkaisee päivän ilma sen, että minä päivänä Kirjuriin tullaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio