Pori Energia öljyvuodosta: Inhimillinen vahinko sattui putkien yhdistämisessä

Eeva Järvenpää

Pori Energian kertoo tiedotteessaan, että Harjavallan Teollisuuskadun lämpökeskuksella purettiin säiliöautosta kevyttä polttoöljyä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Inhimillisestä virheestä johtuen öljyn purkuputki yhdistettiin väärään liitokseen.

Täytön yhteydessä virhettä ei havaittu. Tästä johtuen öljy purkautui sadevesiviemärien kautta Kokemäenjokeen.

Öljyä kulkeutui viemäriin yhteensä 48 000 litraa, josta pääosa valui jokeen. Vuoto havaittiin Kokemäenjoessa torstaina aamulla noin kello 7.20. Pelastuslaitos aloitti öljyntorjuntatoimet välittömästi hälytyksen saatuaan. Öljyvuodon lähde paikallistettiin noin klo 11.

Teollisuuskadun lämpökeskus tarkastettiin ja varmistettiin, ettei lisävuotoa tapahdu. Puhdistustoimet on aloitettu myös lämpökeskuksella.

Pori Energia käynnistää välittömästi selvitykset virheellisen täyttöön johtaneista syistä.


Lue myös nämä


Kommentit (17)

  • Raikke

    Ei hätää, loosiveljet kyllä pitää huolen, ettei kukaan isokenkäinen joudu vastuuseen. Vrt. nikkelipäästö.

  • Nimetön

    Eipä kuole ainakaan jokihelmisimpukat kun edellinen vahingontekijä hävitti ne

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio