Poliisi: Jazzkatu ja Kirjurinluoto työllistivät aiempaa enemmän – Järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään käsirautoja ja kaasusumuttimia

Hanna Laasanen
Poliisi: Jazzkatu ja Kirjurinluoto työllistivät aiempaa enemmän – Järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään käsirautoja ja kaasusumuttimia

Poliisit olivat näkyvästi liikkeellä Suomi-Areenan ja Pori Jazzin aikana. Perjantain ja lauantain yövuoroissa oli kaksinkertainen vahvuus.

Ilona KoskimäkiPori

Poliisi tiedottaa, että sillä oli Pori Jazzin aikana Jazzkadulla, Kirjurinluoto Arenalla ja sen läheisyydessä huomattavasti enemmän työtehtäviä kuin aiempina vuosina. Poliisi kävi näillä alueilla järjestyksenvalvojien pyynnöstä.

Suuri osa häiriöistä tapahtui Porin ydinkeskustan alueella ja poliisia työllistivät etenkin pahoinpitelyt ja erilaiset nahistelut. Myös järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään useissa tapauksissa ihmisten rauhoittamiseksi käsirautoja sekä kaasusumuttimia.

Poliisin valvoi jatsien aikaan myös huumeiden käyttöä ja kirjasi sinä aikana yli kolmekymmentä huumausainerikosta. Kiinniotetut käyttäjät olivat etupäässä paikallisia, poliisille jo entuudestaan tuttuja henkilöitä. Poliisin haaviin jäi muun muassa marihuanaa, ekstaasia, amfetamiinia sekä huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä.

Kokemäenjoen rannassa poliisin ja rajavartiolaitoksen venepartiot olivat työllistettyjä useampien veteen joutuneiden ja sinne hypänneiden henkilöiden, sekä ilkivaltaisten pelastusveneiden käyttämisen vuoksi.

Lennokkien takia vain yksi vaaratilanne

Suomi-Areenan ja Porin Jazzin aikoihin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi oli perustanut poliisin esityksestä tilapäisen rajoitusalueen koskien miehittämättömiä ilma-aluksia ja lennokkeja. Näiden lennättäminen rajoitusalueella vaati poliisin luvan.

Lentokieltoa noudatettiin hyvin lukuun ottamatta perjantaina Ruosniemessä tapahtunutta tapausta, missä lennokki oli noussut 300 metrin korkeuteen ja aiheuttanut koululennolla olevalle lentokoneelle vaaratilanteen.

Suuresta yleisömäärästä huolimatta erittäin vakavilta rikoksilta vältyttiin. Pori Jazzin konserttipäivistä torstai oli poliisin mukaan rauhallinen. Perjantain ja lauantain välinen yö oli jo selvästi torstaita vilkkaampi.

Kiireisin oli lauantain ja sunnuntain välinen yö, jolloin kaikki poliisipartiot olivat kiinni tehtävissä aamuyön tunteihin asti. Lisäksi poliisilla oli perinteisiä kotihälytys- ja rattijuopumustehtäviä vähintään normaalin kesälauantain verran.

Poliisi oli kaksinkertaistanut vahvuutensa perjantain ja lauantain yövuoroihin. Tästä huolimatta poliisin saapuminen paikalle saattoi kestää tavanomaista pidempään.


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Omien juomien kielto toi lisää ongelmia.
    Otetaan kauheat pohjat ennen jazzeille menoa.
    Sitä saa mitä tilaa.

  • Nimetön

    Jazzeilla ongelma on aina ollut se että moni maakunnan yrityksen pikkupomo saa yhteistyökumppanilta vapaalipun ja ilmaista viinaa tuonne ja silloin luullaan olevansa maailman omistajia. Nämä pellet ovat niitä jotka aiheuttavat ongelmia. Ja sitten on lisäksi näitä ”poliisin vanhoja tuttuja” joita nytkin oli huumausainerikkomuksista otettu kiinni ja jotka olisivat normaalina viikonloppunakin aiheuttaneet häiriöitä kaupungilla. Tämä hiukkasen sotkee tilastointia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio