Pilkkeen toimitusjohtaja ihmeissään Porin iltis-sekoilusta: Muilla paikkakunnilla iltistä ei kilpailuteta hankintalain puitteissa

Antti Mannermaa
Pilkkeen toimitusjohtaja ihmeissään Porin iltis-sekoilusta: Muilla paikkakunnilla iltistä ei kilpailuteta hankintalain puitteissa

Pilke-päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen ihmettelee, miksi Pori haluaa kilpailuttaa palvelun uudestaan.

Anne NikkaPori

Iltapäivätoiminnan kilpailutuksen voittaneen Pilke-päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen on ihmeissään, miksi Pori haluaa kilpailuttaa palvelun uudestaan.

–Kyllä se palvelutuottajana ihmetyttää kovasti, mistä tässä on kysymys. Syytä meille ei ole kerrottu. Olen ymmärtänyt, että meihin palvelutuottajana ollaan oltu tyytyväisiä, Martikainen toteaa.

Pilke on hoitanut viimeiset kolme vuotta iltis-toimintaa Porissa yhdeksällä eri koululla 30 työntekijän voimin. Nyt tilanne on Martikaisen mukaan erittäin hankala, kun kukaan ei tiedä, onko töitä enää sittenkään elokuussa tarjolla.

–Tässä tulee kiire, jos kilpailutus aiotaan tehdä uudestaan. Pian ollaan jo kesässä ja meidänkin pitäisi pystyä aika nopeasti reagoimaan työntekijöiden tarpeeseen, Martikainen muistuttaa.

Pilke toimii Porin lisäksi myös Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella ja Kauniaisissa. Martikainen ei ole koskaan törmännyt muilla paikkakunnilla tämänkaltaisiin ongelmiin kilpailutuksen kanssa.

–Iltis-toimintaa ei ole muilla paikkakunnilla yleensä kilpailutettu hankintalain puitteissa. Näyttää siltä, että tämä menee Porissa asianajajien riitelyksi.

Martikainen kertoo laittaneensa viestiä Porin sivistystoimialan johtajalle Esa Kohtamäelle ja pyytäneensä tapaamista asian selvittämiseksi.

–Lasten vanhemmat haluavat myös kovasti tietää, kuka palvelun tuottaa jatkossa.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Jake The Fatman

    ”Iltis-toimintaa ei ole muilla paikkakunnilla yleensä kilpailutettu hankintalain puitteissa. ” Sanoo toimitusjohtaja. Millä perusteilla muilla paikkakunnilla sitten tehdään valinnat. Suoraostona? Hyvä veli? Aakkosten mukaan?

  • Nimetön

    ”Ottamatta kantaa kilpailutuksen ..”
    Tyypillistä disinformaatiota, jolla ei ole mitään tekemistä tämän kilpailutuksen kanssa.
    Kun katselee Porin kunnallistouhuilua, niin väistämättä nousee mieleen Isä Camillon toilailut pormestari Pepponean kanssa. Poliittinen asetalmakin osuu melkein kohdalleen. Surkeampaa suhmurointia on vaikea löytää, mutta jonkun kyllä pitäisi viedä tämä kahminta markkinaoikeuden kautta EU-tasolle. Piilotuet poliittisille järjestöille ovat yhä kielletty EU:ssa, eikä siinä auta niiden verhoilu muka kilpailutuksen kaapuun.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio