Pihassa vieraillut susi kaadettiin Karviassa

Pihassa vieraillut susi kaadettiin Karviassa

Pihassa vieraillut susi kaadettiin tänään poikkeusluvalla Karviassa.

Marjut ItkonenKarvia

Karvian metsästysseuran alueella on tänään kaadettu susi. Poikkeuslupa suden kaatamiseksi ehti olla viikon voimassa ennen kuin susi teki kaatamisen ehtona olleen pihakäynnin.

–Luvan myöntämisen perusteena oli suden poikkeava käytös ja ihmisarkuuden menettäminen, jahtipäällikkönä toiminut Arto Laaksonen kertoo.

Pihakäynnin jälkeen sutta jäljitettiin pari tuntia.

Laaksonen kertoo, että niin kutsuttu Pallonevan lauma oli erottanut nyt kaadetun urossuden, ja yksin liikkuvaa sutta oli seurattu aktiivisesti jo pidemmän aikaa.

Lupa oli myönnetty Karviaan pohjoisosiin ja osaksi Kauhajoenkin alueelle. Jahti tapahtui kokonaan Karvian alueella.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kauhajoki-lehti.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Myönnetystä luvasta ei ainakaan mediassa ole näkynyt mitään tietoa ennen suden kaatamista. Mielenkiintoista.

  • Susiviha

    Aikas nopeaa toimintaa. Kun lupa saatu niin kaksi tuntia niin susi hengetön. Olisi kiva tietää miten tää metsästys tapahtuu, tuskinpa sinne koiraa laiteta perään. No jääpä taas lisää heille hirviä peuroja ja kauriita kaadettavaksi lisää. Niiden häviämisen pelkohan siellä on takana eikä mikään muu. Paljonko on näitä https://yle.fi/uutiset/3-9930757

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio