Pidäkkeetön väkivalta oli käräjäoikeuden mukaan vaarallista ja välinpitämätöntä – ehdotonta vankeutta

Kari Mankonen
Pidäkkeetön väkivalta oli käräjäoikeuden mukaan vaarallista ja välinpitämätöntä – ehdotonta vankeutta

Satakunnan käräjäoikeuden mukaan tapauksia yhdisti tuomitun täysin pidäkkeetön väkivalta.

Harri AaltoPori

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut porilaisen miehen (s. 1977) väkivaltarikoksista 2 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Päätöksen mukaan Tapio Olavi Jokinen syyllistyi viime vuonna Porissa törkeään pahoinpitelyyn, perusmuotoiseen pahoinpitelyyn ja varkauteen. Tuomitulla on aiempaa rikollista menneisyyttä.

Pahoinpitelyt kohdistuivat eri aikaan kahteen eri mieheen. Oikeuskäsittelyssä ei selvinnyt mitään yksittäistä syytä voimakkaille väkivallan purkauksille.

Käräjäoikeuden mukaan väkivallanteot olivat vaarallisia ja osoittivat välinpitämättömyyttä uhreiksi joutuneita kohtaan.

Vakavammin loukkaantuneelle tuomittu määrättiin maksamaan kärsimys-, kipu- ja haittakorvauksia yhteensä noin 8 500 euroa. Toisessa tapauksessa oikeus määräsi tuomitun maksamaan uhrille noin 4 000 euroa erilaisia korvauksia.

Tapauksia yhdisti tuomitun täysin pidäkkeetön väkivalta. Viime syksynä tuomitun omassa asunnossa puhjennutta väkivaltaa käräjäoikeus kuvaa erityisen raa'aksi ja julmaksi ja kokonaisuutenakin arvostellen törkeäksi.

Uhrin pään ja kasvojen alueelle kohdistui suuri määrä lyöntejä, pahoinpitely kesti pitkään, eikä uhri kyennyt puolustautumaan. Tuomittu myös kuristi uhria kaksi kertaa niin, että tämä menetti tajuntansa.

Pahoinpitelyyn osallistui myös toinen mies (s. 1993). Hänelle oikeus tuomitsi 60 päiväsakkoa, yhteensä 360 euron sakot.

Aiempi pahoinpitely viime kesänä tapahtui uhrin asunnossa ja alkoi heti, kun uhri avasi ulko-oven. Uhrilta murtui rusikoinnissa nenä ja yksi kylkiluu, minkä lisäksi hänelle tuli hammasvaurioita.

Samassa yhteydessä tuomittu varasti asunnosta erilaisia juhla- ja keräilykolikoita sekä taide-esineitä omistajan ilmoituksen mukaan noin 7 000 euron arvosta. Anastettu omaisuus saatiin myöhemmin pääosin takaisin.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Kyllä ainakin ykkönen noiden korvaus summien eteen, niin olisi paremmin kohdillaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio