Pamela Anderson, meidän kaikkien kaveri – sukua Kekkosellekin

Implantteja voi ostaa, mutta kyvyn kietoa huoneellinen ihmisiä pauloihinsa saa vain synnyinlahjana.

Jenni Gästgivar
Pamela Anderson, meidän kaikkien kaveri – sukua Kekkosellekin

Pamela palkitsi myös tungeksivan yleisön Raumanmeren Juhannuksessa. Tilaisuuden juonsi Jone Nikula.

Kaisa YlhäinenRauma

Artikkeli on julkaistu Satakunnan Kansassa juhannuksena 2007. Pamela Anderson vieraili tuolloin Raumanmeren juhannusjuhlilla.

Siinä hän nyt on. Lihaksikas, jäntevä nainen vaaleassa silkkisessä puvussa, valkoiset hampaat esillä, mustat irtoripset silmiä korostaen. Hän kääntää päänsä kallelleen, nostaa hiukan toista olkapäätään, ja päästää Playboy-tytölle sopivan kihertävän naurahduksen. Hän on Pamela Anderson, hän on yksi maailman tunnetuimmista julkkisnaisista. Ja hän on juuri astunut Rauman kaupungintaloon.

– Hyvää iltaa, hän huudahtaa suomeksi hiukan epävarmalla ääntämyksellä tullessaan sisään.

Monikymmenpäinen toimittajajoukko hymisee jotain takaisin. Internetin hakukoneiden kuningatar, entinen kanadalainen naapurintyttö, on jo saanut yleisön valtaansa.

Anderson kulkee salamavalojen välähdellessä valtuustosalin eteen, horjahtaa hieman matkallaan – kuin häntä ihan pikkuisen jännittäisi kohdata sukunsa kotomaan mediaa. Hän asettuu mikrofonin eteen, väläyttää loistavan itsevarman hymyn ja toistaa hyvänillan toivotuksensa ja vaihtaa sitten englantiin.

– Olemme isäni kanssa kovin innoissamme. Haluaisin tuoda lapsenikin tänne, tahtoisin löytää Suomesta kesämökin, kertoo tähti yleisölleen.

Kaikkien suomalaisten serkkutyttö

Kaikki suuret vieraathan aina kehuvat Suomea, ja Sedu Koskinen joutui omien sanojensa mukaan maksamaan tähtivieraastaan ”riittävästi”, mutta Pamelan hehkutus sukujuuristaan ei ehkä olekaan pelkkää mediaväen voitelua. Ainakin Andersonin omaelämänkerrallisen teoksen Star päähenkilö, Pamelan alter ego Star Wood Leigh, on hänkin suomensukuinen. Kirjan sankaritar kutsuu plastiikkakirurgin vastaanotolla vielä leikkaamattomia rintojaankin Hyytiainen-Leigh -malleiksi.

Torstaina Pamela Anderson oli isänsä Barry Andersonin kanssa ensimmäistä kertaa tavannut Suomen-sukulaisiaan, ja kertoo liikuttuneensa näiden vilpittömästä ystävällisyydestä.

– Heillä oli sukukirja, jossa oli minunkin nimeni. Olen siis varmasti perhettä.

Image-lehti kertoi uusimmassa numerossaan, miten Pamela on pääministeri Matti Vanhasen 6.–7. polven serkku. Presidentti Urho Kekkosen kanssa yhteinen esi-isä taas löytyy Imagen tietojen mukaan 7.–8. polvesta.

– En tiedä, kenelle kaikille olen sukua. Ehkä minulla onkin Suomessa 5,3 miljoonaa sukulaista, Anderson hymyilee.

Hän katsoo kysymysten esittäjiä suoraan silmiin, puhuu ystävällisesti ja varmasti, mitä nyt välillä päästää sen ehkä harjoitellun, mutta niin herttaisen ja ujon kuuloisen pienen kikatuksen.

– Isoisäni kuoli, kun olin 11-vuotias. Olen kuullut paljon tarinoita Suomesta, muun muassa talvisodasta, hän vielä jatkaa.

Pitsiä, ei turkiksia

Eläintenystävänä tunnettu Anderson oli kuitenkin murheellinen Suomen turkistarhauksesta. Hän oli lähettänyt presidentti Tarja Haloselle avoimen kirjeen asiasta.

– Olen järkyttynyt siitä, että kotimaani Euroopassa on turkisasiassa näin vanhanaikainen.

Hän oli keskustellut asiasta myös toisen suomalaisten suosikkijulkun, Conan O´Brianin kanssa.

– Myös hän vastustaa turkiksia, Anderson muistuttaa.

Kun tilaisuus kaupungintalossa lähenee loppuaan, saapuu Rauman seudun kehityksen matkailujohtaja Pekka Oivanen pienine rasioineen. Anderson saa koruja, joissa on käytetty pitsinnypläystekniikkaa. Kaulaketjumalli on ensimmäinen laatuaan, ja sen nimeksi tulee Oivasen mukaan Almond Star Pamela. – Se on niin kaunis, huokaisee Pamela, ja pujottaa saamansa rintaneulan silkkipukunsa miehustaan. Sitten vielä muutama säteilevä poseeraus, ja lyhyehkö tilaisuus on ohi.

– Olipas se mukava, kuuluu yleisöstä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös