Palokunta sammutti Eurassa maastopalon – palomestarilta vakava varoitus: ”Palo voi levitä luonnossa nyt tuhoisin seurauksin”

Hanna Laasanen/arkisto
Palokunta sammutti Eurassa maastopalon – palomestarilta vakava varoitus: ”Palo voi levitä luonnossa nyt tuhoisin seurauksin”

Roskien poltto aiheutti maastopalon Eurassa. Kuvituskuva.

Tomi TuomiEura

Eurassa syttyi keskiviikkona Honkilahdenraitilla maastopalo. Päivystävä palomestari Sauli Virtanen kertoo palon lähteneen leviämään metalliastioista, joissa oli poltettu oksia ja muuta jätettä. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 15.36.

Polttoastioista lähteneet kipinät sytyttivät maastopalon, joka kattoi pahimmillaan noin 100 neliömetrin alueen. Liekeille altistui peltoaukea ja osa kuusiaitaa. Palopaikalle ehti ensimmäisenä sammutusyksikkö Honkilahden paloasemalta ja pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan ja sammutettua.

Palosta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja, mutta roskia polttanut nainen sai lieviä palovammoja.

Palomestari Virtanen halusi muistuttaa olosuhteiden olevan erityisen vaaralliset maastopalojen syttymiselle.

– Luonto on nyt paikoitellen varsin kuivaa ja tuuliolosuhteet ovat sellaiset, että syttymään päässyt maastopalo voi levitä tuhoisin seurauksin, Virtanen muistuttaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio