Outo kiista Huittisissa: voiko susi kävellä sillan yli?

VOLODYMYR BURDYAK
Outo kiista Huittisissa: voiko susi kävellä sillan yli?

Kuvituskuva.

Sakari Muurinen, Harri Vallin, Huittinen

Susien määrä on kasvanut Huittisissa. Kiistaa on siitä, että miten. Huittisten petoyhdyshenkilö Reijo Sillanpään mukaan alueella on kaksi laumaa. Luonnonvarakeskuksen tutkimusmestari Antti Härkälän mukaan kyse on yhdestä laumasta.

Sillanpään teoria kahdesta laumasta perustuu siihen, että susia on nähty molemmin puolin Loimijokea. Hän ei usko, että sama lauma ylittäisi jokea.

– Joen reunat ovat jäässä, mutta keskellä on sulaa. On siinä pari siltaa, mutta vaikea minun on kuvitella, että sudet niitä käyttävät.

Härkälä on toista mieltä.

– Sudet voivat uida ja käyttää siltoja. Onhan joen ylitys näissä olosuhteissa haastavaa, mutta ei ylitsepääsemätöntä.

– Susilauma ei suvaitse toista laumaa alueella.

Kiistan aihe on siinä mielessä merkityksellinen, että kaatoluvat määrätään laumakohtaisesti.


Lue myös nämä


Kommentit (18)

  • Nimetön

    Nimetön

    Näissä oloissa susi ei jokea uimalla ylitä, sen verran voin asiantuntijaa valistaa. Suden ponnistaminen märkänä virtaavasta joesta jään päälle olisi melkoinen temppu eikä susi luonnostaankaan juuri huvikseen uiskentele.

    Meneppä paikalle ja katso millaine Loimijoki on matalimmalta kohdaltaan. Kuivana(kuten tänä syksynä oli) kautena siitä kahlaa ylitte ettei munaskut kastu.

  • Jos on joen yli mentävä, mennään vaikka siltaa pitkin.

    http://yle.fi/uutiset/3-7841402

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio